Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntările dintre forţele guvernamentale din Nicaragua şi opozanţi, în sud-vestul ţării, au dus la moartea a 14 persoane

operationworld.com
Nicaragua

Cel puţin 14 persoane au fost ucise duminică în sud-vestul Nicaraguei, în timpul unor confruntări între forţele guvernamentale şi opozanţi ai preşedintelui Daniel Ortega, a anunţat o asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, citată de AFP, informează Agerpres.

Forţe de ordine au efectuat o incursiune în două oraşe, Diriamba şi Jinotepe, pentru a demonta barajele ridicate de opozanţi.

Vezi și: Tragedie în Turcia: În urma deraierii unui tren, zece persoane au murit şi alte 73 au fost rănite

''Există cel puţin 14 morţi, dar acest bilanţ ar putea creşte. Printre victime se află cel puţin un membru al forţelor anti-revoltă, un paramilitar şi doi poliţişti'', a declarat Vilma Nunez, preşedinta Centrului pentru drepturile omului din Nicaragua.

Nicaragua este de două luni scena unui val de manifestaţii împotriva preşedintelui Daniel Ortega, acuzat că a instaurat o dictatură împreună cu vicepreşedinta şi soţia sa Rosario Murillo, dar şi de nepotism şi de conducerea reprimărilor în curs, soldate cu cel puţin 220 de morţi şi circa 1.500 de răniţi începând cu data de 18 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.