Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confuzie în PSD, Tăriceanu îi dă răspunsul lui Dăncilă: 'Remanierile nu se votează în plen, iar restructurarea intră sub incidența Constituției'

digitalag.ro
dancila tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că remanierea nu se votează în Parlament, iar restructurarea, potrivit Constituției președintele țării numește în baza votului de încredere acordat de Legislativ. Dacă Viorica Dăncilă nu îl primește își ia gentuța și pleacă.

„Asta voiam să vă spun că nu știți dacă e remaniere sau restructurare, deci remanierile nu se votează în Parlament, iar restructurarea intră sub incidența articolului 85 din Constituție care spune foarte clar și anume că președintele numește pe baza votului de încredere dat în prealabil de Parlament. Deci vot de încredere în Parlament înseamnă 233 de voturi pe care doamna Dăncilă trebuie să le ia sau nu le ia și atunci își ia bagajele, gentuța și pleacă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament, conform Mediafax.

BREAKING Audierea lui Gheorghe Dincă, SUSPENDATĂ de anchetatori din cauza avocatului bestiei din Caracal

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere. Liderul PSD a afirmat că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

Șeful Executivului a mai spus că, în cazul în care se va merge pe varianta restructurării vor rămâne doar 19 ministere plus premierul, cu zece portofolii mai puține decât actuala structură.

PSD va avea o nouă ședință a CEx marțea viitoare, în care Viorica Dăncilă va prezenta lista ce va cuprinde componența noului Guvern și numărul definitiv de ministere, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.