Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O membră a Congresului SUA a fost bătută în lift: o persoană necunoscută i-a dat un pumn în bărbie și a prins-o de gât

pixabay
pumn

Angie Craig, care face parte din Congresul din Minnesota (SUA), a fost agresată în blocul în care locuiește în Washington DC. Craig, care închiriază un apartament în DC atunci când nu se află acasă, în Prior Lake, Minnesota, s-a apărat, iar agresorul a fugit din zonă, potrivit Star Tribune, informează publicația Independent.co.uk.

Ea a suferit vânătăi, dar este "în rest bine din punct de vedere fizic" după atacul de joi dimineață, a precizat biroul ei într-un comunicat, potrivit publicației. Angie Craig reprezintă Partidul Democrat din Minnesota, o filială din Minnesota a Partidului Democrat din SUA.Biroul ei a precizat în declarație că un atacator a atacat-o pe Craig în liftul din clădirea de apartamente joi, în jurul orei 7.15. "Nu există nicio dovadă că incidentul a fost motivat politic", a declarat șeful de cabinet Nick Coe. "Reprezentanta Craig a sunat la 911, iar agresorul a fugit de la locul agresiunii", a spus el. "Reprezentantul Craig este recunoscător Departamentului de Poliție Metropolitană din Washington DC pentru răspunsul lor rapid și solicită confidențialitate în acest moment".

Poziția Poliției

Poliția Capitoliului american (USCP) a precizat într-un comunicat: "În această dimineață, un bărbat, despre care se crede că nu are adăpost, a lovit-o pe congresmenă și a apucat-o de gât în timp ce aceasta se afla în liftul complexului său de apartamente din Washington, D.C.. Ea a fost rănită ușor la bărbie. Departamentul de Poliție Metropolitană din DC a fost chemat și a intervenit. În acest moment, nu există informații conform cărora congresmenul ar fi fost vizat din cauza poziției sale, însă cazul este încă investigat atât de către MPD, cât și de USCP."

În raportul poliției se precizează că bărbatul "a lovit-o cu pumnul în zona bărbiei, iar ulterior a apucat-o de gât", Craig reacționând aruncând cafeaua fierbinte în agresor, care a fugit înainte de sosirea ofițerilor, notează NBC.

Context

Craig, în vârstă de 50 de ani, a intrat pentru prima dată în Congres în ianuarie 2019. Ea a fost aleasă pentru al treilea mandat în alegerile parțiale din 2022. Ea s-a alăturat ulterior colegilor săi legislatori mai târziu joi pentru a vota în Cameră.

Agresiunea survine în contextul în care îngrijorările legate de siguranța legislatorilor s-au intensificat după insurecția din 6 ianuarie 2021 și după atacul asupra lui Paul Pelosi, soțul președintei de atunci Nancy Pelosi, la 28 octombrie anul trecut.

Cei care fac parte din conducerea Camerei și reprezentanții care sunt ținta unor amenințări primesc securitate personală, dar majoritatea legislatorilor nu.

Legiuitorii au remarcat o creștere a hărțuirii publice în cursul ultimilor ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.