Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul PLR-PC - 'Te pup la misto' / Reportaj

Partidele PLR si PC au fuzionat vineri formand partidul ALDE. "Maretul eveniment", cum l-a descris ironic co-presedintele PNL Alina Gorghiu a fost prilej de intepaturi, glume si lovituri sub centura.

Atmosfera a fost una degajata, lipsita de tensiuni, dar si de entuziasm. Fuziunea a fost votata in unanimitate, desi, cel putin in PC, erau destule destule voci care au contestat fuziunea de-a lungul timpului, insa au ales sa nu se prezinte la Congres. Printre acestia se numara Dumitru Pelican, Cristiana Anghel si Cristian Popescu Piedone. In cadrul congresului PC a existat o singura abtinere de la votul pe fuziune. Ovidiu Zara a fost cel care a ales sa se abtina de la vot.

Formalismul bate entuziamul

De la Congresele de vineri a lipsit entuziasmul, au lipsit discursurile mobilizatoare, desi ALDE isi propune sa fie a treia forta politica a Romaniei, insa purtatorii acestui mesaj nu pareau nici ei insisi convinsi de acest deziderat, cu atat mai putin sa poata sa se lupte de la egal la egal cu PSD si PNL. Intregul eveniment a curs aproape de la sine, fara a fi marcat de momente memorabile, cu exceptia glumelor lui Tariceanu la adresa liberalilor si in special la adresa Alinei Gorghiu pe care a comparat-o cu Ana Pauker.

Membrii de partid, vizita turistica la Parlament. Selfie-ul - la mare cautare

Pentru membrii PC si PLR au parut mai entuziasmati de vizita in Palatul Parlamentului, decat de congres in sine. Acestia au profitat cu mic cu mare de ocazie sa isi faca fotografii cu busturile personalitatilor istorice care decoreaza holurile Parlamentului si sa admire cladirea.

Selfie-urile nu au lipsit nici ele. Mai multi membrii PC si-au facut selfie-uri cu presedintele PC Daniel Constantin, care insa nu s-a plimbat foarte mult printre oameni.

PLR-ul, glume pe seama PC-ului

Membrii PLR, 'stimabilii liberali' - cum isi spun unul altuia, in asteptarea colegilor de la PC pentru congresul de fuziune au profitat de lipsa conservatorilor si au facut glume pe seama lor:

'Scuza-ma, dar ala nu e partid, si liceul e mai mare', a spus un membru PLR.

'PC-ul vine aici, cum sa mergem noi la PC? Stai jos acolo!', i-a spus un membru PLR unui coleg interesat de modul in care se vor desfasura evenimentele de vineri.

Glumele au venit si din partea lui Calin Popescu Tariceanu, care le-a atras atentia colegilor sai ca nu se aplauda dupa imn:

'Nu se aplauda dupa imn, decat la Satu Mare', a spus Tariceanu razand, facand aluzie la faptul ca la Satu Mare este o comunitate insemnata de maghiari.

Te pup la misto!

Un membru PLR din Constanta nu a ezitat sa isi exprime nemultumirea fata de ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la intrarea in sala fuziunii: 'Buna ziua, sarutmana, dar nu facem nimic pentru Constanta', i-a spus acesteia. (o pupa si pe obraji) 'Te pup la misto, ca oricum nu ma ajuti cu nimic', i-a mai spus el ministrului in gluma, lasand-o pe aceasta fara replica.

ALDE, ignorat de partenerii de guvernare

Un alt detaliu interesant la congresul de fuziune al PLR-PC a fost absenta liderilor altor partide la eveniment. Nici macar cei din esalonul doi nu au venit sa le ureze succes in noua formatiune. Totusi presedintele PSD Victor Ponta le-a transmis un mesaj prin intermediul secretarului general al partidului Andrei Dolineaschi. Insa lovitua sub centura a venit de la UNPR, partenerii lor de guvernare, care nu au avut niciun reprezentant in sala si niciun mesaj pentru ALDE.

Nici macar liderii gruprilor parlamentare ale PSD-UNPR nu au fost prezenti, desi in Parlament majoritatea este asigurata alaturi de PLR-PC.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.