Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul SUA cere documente despre ancheta privind amestecul Rusiei în alegeri

twitter.com
Donald Trump CIA

Comitetul pentru serviciile de informaţii al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a solicitat miercuri administraţiei conduse de preşedintele Donald Trump să pună la dispoziţie documente privind ancheta asupra presupusului amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut. Congresmenii se aşteaptă să primească mii de documente, arată Reuters. Agenţia de presă arată că solicitarea ar putea reprezenta un efort de a evita repetarea unui episod din timpul preşedinţiei lui George W. Bush. Atunci, comitetul pentru serviciile de informaţii al Senatului a acceptat un aranjament neobişnuit cu CIA - Agenţia Centrală de Informaţii - în cadrul anchetei asupra tehnicilor de interogare din închisorile americane secrete din străinătate. Anchetatorilor Senatului li s-a permis să consulte documentele doar într-o reţea de computere instalată într-un sediu al CIA, ceea ce ulterior a dat naştere unor acuzaţii că agenţia a spionat munca de investigaţie.

"Nu va fi adecvat să revizuim aceste documente, aşteptate a fi de ordinul a mii de pagini, la agenţii. Ele ar trebui prezentate Comitetului pentru serviciile de informaţii al Camerei, pentru a permite membrilor timpul corespunzător pentru examinarea conţinutului", au afirmat congresmenii Devin Nunes (republican), preşedinte al comitetului, şi Adam Schiff, democratul cu rangul cel mai înalt din comitet.

Serviciile americane de informaţii susţin că Moscova a dus o campanie complexă de piraterie informatică şi alte acţiuni pentru a spori şansele lui Donald Trump de a fi ales preşedinte, în timpul campaniei de anul trecut împotriva candidatei democrate Hillary Clinton. Atât Trump, cât şi Rusia au respins acuzaţiile. Preşedintele SUA a criticat serviciile pentru afirmaţiile respective. Şi Senatul american, prin comitetul pentru serviciile de informaţii, derulează o anchetă pe aceeaşi temă, conform Agerpres.

Republicanii, din partea cărora a fost ales preşedintele Trump, deţin majoritatea în ambele camere ale Congresului SUA. Democraţii şi unii republicani au cerut crearea unor comitete speciale pentru investigarea acuzaţiilor menţionate, dar liderii republicani din Congres au declarat că vor lăsa ancheta pe seama comitetelor deja existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.