Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul SUA îl ameninţă pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: 'Vei plăti foarte scump pentru ofensiva declanşată împotriva trupelor kurde'

www.usatoday.com
Donald Trump Recep Tayyip Erdogan

Congresul SUA îl ameninţă pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că va plăti "foarte scump" pentru ofensiva declanşată împotriva trupelor kurde din Siria, aliate Washingtonului, a avertizat miercuri senatorul republican Lindsey Graham, potrivit Le Figaro.

"Rugaţi-vă pentru aliaţii noştrii kurzi care au fost în mod ruşinos abandonaţi de administraţia Trump", a scris Graham pe Twitter. "Voi întreprinde o serie de acţiuni în Congres pentru care Erdogan va plăti foarte scump", a adăugat acesta, care este de obicei un susţinător al preşedintelui Donald Trump, informează mediafax.ro.

Citește și: Îndemn pentru toți PSD-iștii! Rivalul lui Liviu Dragnea, semnal de mobilizare

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat, miercuri, lansarea oficială a ofensivei asupra Siriei, vizând forțele kurde din nordul teritoriului sirian, relatează site-ul postului BBC.

Anunțul începerii atacului militar de către trupele turce vine în urma declarațiilor făcute de autoritățile de la Ankara, confrom cărora forțe ale Armatei au fost implantate la granița cu Siria.

Citește și: Atenție! Legea construcțiilor ar putea fi modificată

Demersul Ankarei ar putea implica forțele militare turce într-un conflict direct cu forțele kurde din Siria, sprijinite de Statele Unite și de mai multe state din regiune.

Turcia își propune crearea unei „zone de securitate”, din care să fie excluse forțele militare kurde și care să găzduiască o parte însemnată din refugiații de origine siriană, rezidenți ai statului turc.

Citește și: Detalii noi pentru jucătorii din industria tutunului! Totul se aplică de la 31 octombrie

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria, de la granița cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate și au decis retragerea trupelor din nordul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.