Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONMEBOL a respins propunerea FIFA de a organiza Cupa Mondială la doi ani

graiul.ro
fotbal gol plasa poarta

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a respins cu fermitate, vineri, ideea FIFA de a organiza o Cupă Mondială la fiecare doi ani, afirmând că un astfel de proiect nu are "nicio justificare sportivă", informează AFP.

"Nu există nicio justificare sportivă pentru scurtarea perioadei dintre Cupele Mondiale", a estimat CONMEBOL într-un comunicat.

"O Cupă Mondială la fiecare doi ani ar putea denatura cea mai importantă competiţie de fotbal de pe planetă, diminuându-i calitatea şi subminând exclusivitatea şi exigenţa acesteia", a adăugat forul fotbalistic sud-american, potrivit agerpres.ro.

CONMEBOL, care organizează turneele Copa America, Copa Libertadores şi Copa Sudamericana, a subliniat că o Cupă Mondială bienală "ar reprezenta o supraîncărcare practic imposibil de gestionat a calendarului competiţiilor internaţionale" şi "ar putea chiar să pună în pericol calitatea celorlalte turnee, atât la nivel de club, cât şi la nivel naţional".

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a promis recent că vor fi luate decizii, până la sfârşitul anului, cu privire la propunerea de revizuire a Cupei Mondiale, relansată de directorul de dezvoltare a fotbalului din cadrul Federaţiei internaţionale, Arsene Wanger. Acesta recomandă desfăşurare unei competiţii rezervate echipelor naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială şi Campionatul European, de exemplu, pe "bătrânul continent".

UEFA se opune la rândul ei acestui proiect, estimând că o Cupă Mondială la fiecare doi ani ar "dilua" "bijuteria" fotbalului mondial, potrivit preşedintelui său, Aleksander Ceferin.

Asociaţia mondială a ligilor profesioniste de fotbal (WLF) a criticat, de asemenea, într-un comunicat difuzat miercuri acest plan, care "ar afecta economia fotbalului şi sănătatea jucătorilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.