Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONMEBOL construieşte un centru comunitar pentru copii cu banii din FIFAgate

news.ro
conmebol

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a început construcţia unui centru comunitar în oraşul paraguayan Luque pentru susţinerea dezvoltării copiilor şi adolescenţilor din mediile vulnerabile cu ajutorul banilor recuperaţi din scandalul de corupţie ''FIFAgate'', scrie EFE, potrivit Agerpres

La ceremonia simbolică de începere a lucrărilor la proiectul ''Complexul CONMEBOL Suma'' au fost prezenţi Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL, şi şeful statului paraguayan, Santiago Pena.

Proiectul este finanţat cu ajutorul fondurilor recuperate de Departamentul american de Justiţie (DOJ) şi cu susţinerea World Football Remission Fund, un fond prin care FIFA, CONCACAF şi CONMEBOL au distribuit despăgubirile dispuse de justiţia americană pentru pierderile cauzate de complotul de corupţie din dosarul ''FIFAgate''.

''Suntem singura Confederaţie care a recuperat peste 127 de milioane de dolari, pe care îi vom reinvesti direct în fotbal, dar într-un mod diferit'', a spus Dominguez la eveniment. ''Vrem ca fotbalul să transforme vieţile fetelor şi băieţilor care trăiesc în condiţii vulnerabile'', a mai adăugat Dominguez.

Complexul, care va avea săli şi spaţii polivalente, va oferi sprijin copiilor şi adolescenţilor pe plan academic, psihologic şi medical, pe lângă practica sportivă, potrivit comunicatului CONMEBOL.

Peste un an se vor vedea ''fructele'' proiectului, a spus Dominguez.

Pentru dezvoltarea programului, CONMEBOL a semnat imediat un acord cu Ministerul Educaţiei din Paraguay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.