Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONMEBOL propune Braziliei să înlocuiască stelele de pe tricou cu inimi ca un tribut pentru Pele

news.ro
conmebol
Tricoul galben al Braziliei conţine cinci stele verzi care reprezintă cele cinci trofee câştigate la Cupa Mondială de fotbal, mai multe decât orice altă naţională din lume. Trei dintre cele cinci titluri mondiale au fost câştigate cu Pele în echipă, care deţine şi recordul de goluri pentru Selecao (77), dar recent a fost egalat de Neymar, cu golul marcat vineri în jocul pierdut contra Croaţiei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

În vârstă de 82 de ani, Pele este singurul jucător din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970), fiind considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. El urmează în prezent un tratament pentru cancer de colon, iar din 29 noiembrie se află internat la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recuperează satisfăcător în urma unei infecţii pulmonare, potrivit medicilor.

CONMEBOL i-a transmis toate urările de bine lui Pele şi a propus Braziliei să facă o modificare pe tricoul său.

Într-un comunicat, forul sud-american a precizat că duminică, la CONMEBOL-Tree of Dreams din Doha, o sută de oameni s-au adunat pentru a-l onora pe Edson Arantes do Nascimento, cunoscut sportiv sub numele de Pele, singurul jucător din istoria fotbalului care a câştigat trei titluri mondiale: ''În onoarea acestui eveniment fără precedent, Confederaţia sud-americană de fotbal propune Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF) să schimbe trei din cele cinci stele reprezentând trofeele Cupei Mondiale de pe tricou cu trei inimi, într-un gest de recunoaştere a contribuţiei lui Pele''.

Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL, a adăugat: ''Suntem de partea lui în acest joc pe care îl joacă. Este un momentul potrivit pentru a-i aduce din nou un omagiu şi să-i spunem că va trăi în inima oricui iubeşte fotbalul. Treaba noastră este ca oamenii să continue să-l cunoască şi să-l iubească pe Pele''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.