Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consecința susținerii Rusiei: Președintele belarus Lukașenko și soția sa, vizați de noi sancțiuni din partea SUA

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Statele Unite au aplicat marți noi sancțiuni împotriva președintelui belarus Alexander Lukașenko, care s-a aliat cu Rusia în războiul din Ucraina.

O serie de alți ruși, inclusiv un judecător, au fost, de asemenea, vizați de sancțiuni pentru încălcări ale drepturilor omului, potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA, citat de CNN.

Sancțiunile au fost aplicate lui Lukașenko, precum și soției sale, Halina. Sancțiunile le-ar bloca proprietățile și interesele în Statele Unite și le-ar interzice americanilor să se angajeze în tranzacții cu ei.

„Sancțiunile de astăzi demonstrează că Statele Unite vor continua să impună consecințe concrete și semnificative pentru cei care se implică în corupție sau sunt legați de încălcări grave ale drepturilor omului”, a spus directorul Oficiului pentru Controlul Activelor Străine, Andrea Gacki. „Condamnăm atacurile Rusiei asupra coridoarelor umanitare din Ucraina și solicităm Rusiei să înceteze războiul neprovocat și brutal împotriva Ucrainei”.

SUA au aplicat anterior sancțiuni membrilor familiei lui Lukașenko în decembrie, după o criză de migranți la granița Belarusului cu Polonia, care a dus la acuzații de încălcare a drepturilor omului.

De asemenea, SUA au vizat Belarus cu sancțiuni anterior pentru rolul său în invazia rusă a Ucrainei, inclusiv extinderea politicilor de control al exporturilor în Belarus și prevenirea deturnării tehnologiei și software-ului către Rusia prin țară.

Pe lângă Lukașenko, SUA au vizat patru persoane implicate în moartea denunțătorului Serghei Magnitsky, care a murit în circumstanțe suspecte în 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.