Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conservatorii şi social-democraţii germani au convenit asupra unei legi privind atragerea de lucrători calificaţi

naftemporiki.gr
germania alegeri

Conservatorii cancelarului Angela Merkel şi social-democraţii au ajuns la un acord cu privire la o lege pentru atragerea de lucrători calificaţi în Germania, conform presei germane, care citează un document al unui grup de lucru din cadrul discuţiilor exploratorii începute duminică şi care ar putea duce formarea unei noi 'mari coaliţii' de guvernare la Berlin, transmite Reuters. Imigraţia este unul din subiectele cele mai sensibile în discuţiile care au loc între blocul conservator Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) şi Partidul Social Democrat (SPD), conform Agerpres.

Acordul pe această temă, care intervine la o zi după compromisurile în privinţa politicii fiscale şi a emisiilor de dioxid de carbon, sugerează că părţile se apropie de o decizie privind deschiderea negocierilor oficiale pentru o coaliţie, menţionează Reuters. O coaliţie formată din CDU/CSU şi social-democraţi este cea mai bună şansă pentru Angela Merkel de a obţine al patrulea mandat de cancelar, după ce eforturile conservatorilor de a forma un guvern alături de Verzi şi de liber-democraţi (FDP) au eşuat în noiembrie anul trecut.

Discuţiile exploratorii au început pe 7 ianuarie şi ar putea duce la negocieri oficiale privind o 'mare coaliţie' în câteva săptămâni. În luna decembrie, liderii celor trei formaţiuni şi cei ai grupurilor parlamentare respective au convenit cele 15 domenii, printre care finanţele, economia, energia, familia şi migraţia, care urmau să fie abordate în timpul discuţiilor din această săptămână. Conservatorii şi social-democraţii au participat la 'marea coaliţie' după alegerile din septembrie 2013, dar SPD a anunţat imediat după scrutinul din septembrie anul trecut că trece în opoziţie, ca urmare a celei mai grave înfrângeri electorale din perioada postbelică.

Ulterior însă, după ce Angela Merkel nu a reuşit să formeze o coaliţie alături de Verzi şi de Partidul Liber-Democrat, unii membri ai conducerii SPD au susţinut că partidul are responsabilitatea de a participa la guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.