Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier al ministrului Transporturilor: Au fost eliberate acordurile de mediu pentru ambele capete din autostrada A8 finanţate prin PNRR

autostrada

Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, susţine că au fost eliberate ambele acorduri de mediu pentru capetele autostrăzii A8, finanţate prin PNRR, Târgu Mureş-Miercurea Nirajului şi Leghin-Târgu Neamţ, şi că urmează licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pe cele două tronsoane, potrivit  news.ro

Consilierul ministrului Transporturilor Cătălin Urtoi a scris pe Facebook că, în cursul zilei de luni, a fost eliberat acordul de mediu pentru tronsonul Târgu Mureş-Miercurea Nirajului, astfel că se poate trece la etapa următoare a proiectului, respectiv scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei celor două capete din A8, finanţate prin PNRR.

"Din acest moment ambele capete de pe A8 (Târgu Mureş-Miercurea Nirajului şi Leghin-Târgu Neamţ – n.r.), finanţate prin PNRR, au Acord de Mediu. Aş putea spune că asistăm la un moment istoric, în condiţiile în care un astfel de Acord de Mediu pe A8 a fost respins în 2011! Am intrat în linie dreaptă pentru etapa următoare, adică licitaţia de proiectare plus execuţie, pe ambele capete!", a precizat Cătălin Urtoi.

El a menţionat că le mulţumeşte pentru sprijin asociaţiilor Împreună Pentru A8 şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, dar şi celor din asociaţia Moldova vrea Autostradă, care în 2021 au propus introducerea acestor capete din A8 la finanţare prin PNRR.

Urtoi a mai precizat că va continua să urmărească fiecare etapă a proiectului A8, dar că va monitoriza şi celelalte proiecte de infrastructură din Moldova, respectiv autostrada Paşcani-Ploieşti, autostrada Braşov-Bacău şi drumurile expres Focşani-Brăila, Botoşani-Suceava şi Bacău-Piatra Neamţ.

Cătălin Urtoi a fost criticat, în urmă cu câteva săptămâni, de asociaţiile civice Împreună pentru A8 şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, pentru că manifestă o apropiere mult prea mare faţă de PSD. Urtoi, membru al asociaţiei Împreună pentru A8, a ajuns în funcţia de consilier al ministrului Transporturilor având sprijinul mişcărilor civice ieşene pro-autostradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.