Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii generali PSD îi cer lui Nicușor Dan ca ședința de astăzi să se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicușor Dan

Consilierii generali PSD solicită Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ca ședința convocată astăzi de la ora 11.00 sa se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali în sala Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din Primăria Capitalei, așa cum se desfășoară ședințele de Consiliu în toată țara.

Cei 21 de consilieri generali ai grupului politic PSD consideră că instituția Primarului Municipiului București nu are atribuții privind stabilirea modalității în care se pot desfășura ședințele Consiliului General al Municipiului București, acesta fiind atributul exclusiv al CGMB în conformitate cu dispozițiile art. 129 alin.3, alin. a al Ordonaței Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

De asemenea, consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privința modalității în care convoacă și în acest moment ședintele de Consiliu General, când Capitala a ieșit din scenariul roșu.

Acum sunt întrunite toate condițiile pentru desfășurarea cu prezența fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali. În București rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Extremiștii unguri SFIDEZĂ justiția română: vor să monteze 100 de steaguri secuiești în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

Primarul general nu se mai poate ascunde așadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid 19, dacă ședințele s-ar desfășura cu toți consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condițiile de distanțare.

Singura explicație rămâne frica exacerbată pe care Nicușor Dan o are vis a vis de întâlnirea față în față cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoașterea legii și lipsa evidentă a calităților pe care ar trebui să le dețină primarul general al Municipiului București.

Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului București să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de ședință și să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziție care rezultă din folosirea discriminatorie și disproporțională a drepturilor conferite de mandatului primarului general, cum ar fi Poliția Locală a Municipiului București, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de ședință.

În cazul în care primarul general al Municipiului București nu va ține cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD vor raporta acest abuz tuturor instituțiilor naționale şi europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.