Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii locali ieșeni au respins proiectul privind acordarea sumei de 390.000 de lei pentru echipa de fotbal Politehnica Iași

poli iasi

Consilierii locali ieşeni au respins proiectul care viza alocarea de noi fonduri pentru clubul de fotbal Politehnica Iaşi, şedinţa de consiliu fiind extrem de tensionată, cu acuze între edilul liberal Mihai Chirica şi reprezentanţii USR PLUS, potrivit news.ro.

Consilierii s-au reunit, miercuri, în şedinţă extraordinară pentru a vota alocarea sumei de 390.000 de lei echipei de fotbal Politehnica Iaşi, conducerea clubului cerând iniţial 2,4 milioane de lei.

Primarul Mihai Chirica a explicat că este necesară salvarea echipei de la retrogradarea din primă ligă şi a cerut acordarea unei noi şanse clubului din Copou.

”Mâine (joi – n.r.), Poli Iaşi joacă partida restantă cu Viitorul Constanţa. Vreau să mobilizăm echipa. Suma reprezintă doar o gură de oxigen. Da, sunt tensiuni la club, există tabere, dar nu e momentul acum să tranşăm lucrurile. Hai să arătăm intenţia de a face performanţă, apoi să decidem la rece ce avem de făcut”, a declarat primarul PNL Mihai Chirica.

Citește și: BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ

Consilierii USR PLUS au acuzat înrăutăţirea situaţiei de la clubul ieşean din ultima perioadă şi au invocat faptul că nu există oameni profesionişti la conducerea clubului de fotbal.

”Am tot auzit placa asta cu alocările de fonduri, că altfel vine apocalipsa. Dar noi am tot dat bani şi nu s-a schimbat nimic. Sunteţi principalul responsabil, domnule primar”, a spus consilierul USR PLUS, Răzban Timofciuc.

În replică, edilul Mihai Chirica i-a transmis pe un ton ridicat consilierului USR PLUS: ”Nu fi nesimţit. Nu faci nimic. Puneţi cruce fotbalului”.

În final, proiectul privind alocarea de fonduri pentru clubul de fotbal a fost respins, după ce reprezentanţii USR PLUS au votat împotrivă, iar consilierii PSD s-au abţinut.

Primarul Mihai Chirica a acuzat în finalul şedinţei că USR PLUS a îngropat fotbalul ieşean.

Senatorul USR PLUS Marius Bodea a precizat, într-un comunicat de presă, că edilul Mihai Chirica nu mai are majoritate în consiliu, iar din acest motiv apelează la violenţă verbală.

”Chirica bubuie de nervi în Consiliul Local, nu mai reuşeşte să-şi înfrâneze pornirile împotriva consilierilor locali USR PLUS. Nu are o majoritate care să îi cânte în strună, şi atunci apelează la violenţa verbală. Argumentelor civilizate ale colegului nostru Răzvan Timofciuc li s-a răspuns astfel: „nu fi nesimţit aşa cum te ştiu eu“, „eşti un istoric mincinos!“ şi aşa mai departe. Pe mine nu mă mai miră ieşirile golăneşti ale acestui individ, iar mimarea dialogului pe care o face conjunctural nu îl ţine mult”, a spus senatorul USR Marius Bodea.

Totodată, Bodea consideră că Mihai Chirica a făcut praf echipa de fotbal şi că edilul este principalul gropar al clubului.

Politehnica Iaşi ocupă ultimul loc în clasamentul primei ligi de fotbal, având 19 puncte după 28 de meciuri jucate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.