Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii USR PLUS București au blocat programul de tabere la mare pentru elevii din Capitală

Radu Pop
USR PLUS

Grupul USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) s-a opus categoric programului prin care peste o mie de elevi din Capitală ar fi putut beneficia de tabere școlare pe litoralul românesc. Programul urma să fie implementat de Proedus, structură aflată în subordinea CGMB și prin care Primăria Capitalei susține diverse activități educative, recreative, de formare, implicare și recreere.

Opoziția consilierilor USR PLUS este una inexplicabilă, în condițiile în care programul de tabere școlare nu presupune costuri suplimentare din partea Proedus sau a Primăriei Capitalei. Astfel, programul era finanțat în proporție de 55% de către Primăria Capitalei, banii fiind deja prinși în bugetul pentru anul în curs, restul de 45% din costuri urmând să fie suportate de către beneficiari, respectiv de elevi.

Surse din cadrul Consiliului General au arătat că subiectul a fost discutat în Coaliția locală pe București, iar consilierii din partea USR PLUS, în frunte cu liderul lor de grup, Andrei Rigu, s-au opus vehement programului de tabere școlare. Sursele citate nu au putut preciza motivul acestei opoziții categorice din partea USR PLUS, prin care se blochează un program apreciat de elevii și părinții din București.

De notat că, până în momentul de față, au fost depuse deja peste o mie de cereri pentru taberele școlare care urmau să fie organizate prin Proedus. Toate aceste cereri vor fi acum anulate, iar cei peste o mie de elevi vor pierde șansa de a merge pentru 8 zile la mare, unde ar fi putut beneficia de activități recreative și sportive, respectiv de diverse jocuri pe plajă, concursuri și competiții organizate în cadrul taberelor școlare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.