Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii USR PLUS din CGMB acuză un sabotaj PNL-PSD

PMB primaria capitalei

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a încheiat din lipsă de cvorum înainte de a se trece la un proiect privind Promenada Verde, ce a fost introdus de USR PLUS pe ordinea de zi marţi.

Proiectul împuterniceşte Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să încheie un protocol de colaborare cu Sectorul 1 în scopul realizării Promenadei Verzi (coridor pentru pietoni și bicicliști de-a lungul lacurilor Băneasa, Griviţa şi Străuleşti).

  • "Consilierii generali din grupul PNL învaţă de la colegii din Parlament să nu asigure cvorumul, deşi este o şedinţă convocată, nu s-au terminat toate punctele de pe ordinea de zi şi aleg să facă acest lucru, deşi au fost mandataţi de cetăţeni să-i reprezinte în cadrul Consiliului General. Este păcat că se întâmplă acest lucru", a declarat consilierul general USR PLUS Andrei Rigu.

Consilierul general USR PLUS Dan Milea a menţionat că este nevoie de protocolul cu ALPAB pentru a demara cadastrarea malurilor de lac. "Noi, prin acest protocol, dorim ca tot ce e dincolo de luciu de apă să fie cadastrat, dezmembrat, să treacă în administrarea Sectorului 1, astfel să se amenajeze această promenadă (...). Ne lovim frontal de voinţa consilierilor generali de la PNL. Este foarte păcat că stăm în loc", a adăugat Dan Milea.

Potrivit primarului general, Nicuşor Dan, în CGMB coaliţia funcţionează şi este foarte uşor de lansat polemici.

"Noi avem o coaliţie care funcţionează la Bucureşti între trei partide şi am rugămintea la fiecare din aceste trei partide să păstrăm distanţa între ce se discută privat şi ce se discută public, pentru că este foarte simplu să lansăm polemici şi să ne ducem într-o zonă din care să nu ne mai putem întoarce", a subliniat Nicuşor Dan.

Anterior, în cadrul şedinţei CGMB, proiectul de rectificare bugetară prin care bugetul creditelor interne a fost majorat cu 35,9 milioane de lei a fost adoptat cu 32 de voturi "pentru".

Liderul social-democraţilor din CGMB, Aurelian Bădulescu, a anunţat înainte de şedinţă că grupul consilierilor generali ai PSD va absenta, deoarece pentru primarul general, Nicuşor Dan, niciunul dintre proiectele iniţiate de PSD nu prezintă interes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.