Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul de stat Laszlo Borbely: 'Vom pregăti 2.000 de experţi în dezvoltare durabilă până în 2026'

http://romania-durabila.gov.ro/
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă DDD

Primii 150 de funcţionari publici au absolvit cursul de expert în dezvoltare durabilă, iar până în anul 2026 vor fi pregătiţi 2.000 de astfel de experţi, a declarat marţi consilierul de stat Laszlo Borbely.

Marţi a avut loc la Academia de Studii Economice din Bucureşti festivitatea de absolvire a primului curs postuniversitar de expert în dezvoltare durabilă, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis presei, primii 150 de experţi au fost formaţi în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin proiectul "România Durabilă - Dezvoltarea cadrului strategic şi instituţional pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

"Avem astăzi primii 150 de experţi în dezvoltare durabilă, ceea ce reprezintă, din informaţiile pe care le am, o premieră inclusiv la nivel european. Desigur, în spiritul dezvoltării durabile, vom continua această componentă de formare şi ne propunem ca, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, până în 2026 să avem 2.000 de experţi în dezvoltare durabilă, dintre care 75% la nivelul administraţiei publice locale", a declarat Laszlo Borbely, citat în comunicatul de presă.

Primii absolvenţi sunt angajaţi din ministere şi administraţia publică centrală.

Cursul postuniversitar expert în dezvoltare durabilă a avut o durată de 12 săptămâni şi a fost structurat în 180 ore, din care 60 de activitate teoretică şi 120 ore activităţi practice.

"Educaţia pentru dezvoltare durabilă dezvoltă şi îmbunătăţeşte capacitatea indivizilor, a grupurilor, a comunităţilor, a organizaţiilor şi a ţărilor de a gândi şi a acţiona în favoarea dezvoltării durabile. Ea poate genera schimbare în mentalităţile oamenilor, potenţând capacitatea acestora de a crea o lume mai sigură, mai sănătoasă şi mult mai prosperă, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii. Educaţia pentru o dezvoltare durabilă oferă o abordare critică, un grad sporit de conştientizare şi puterea de a explora şi dezvolta noi concepte, viziuni, metode şi instrumente", a declarat rectorul ASE, Nicolae Istudor, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.