Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se îngroașă gluma. PNL a sesizat CNCD: Cere amendă de 100.000 lei pentru Gabriela Firea

Klaus Iohannis

Fratele consilierului lui Klaus Iohannis, Alexandru Muraru, a sesizat, joi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), cu privire la declarațiile senatorului PSD Gabriela Vrânceanu Firea.

"Am sesizat astăzi, în mod oficial, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, cu privire la declarațiile senatorului PSD, Gabriela Vrânceanu Firea la adresa lui Klaus Iohannis, formulate în data de 8.10.2014, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD din Șoseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, București.

Luând în considerare calitatea oficială a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, de senator în Parlamentul României, de demnitar al statului, gravitatea faptelor, amploarea lor, dimensiunea publică a acestora, precum și momentul în care acestea au fost făcute (campania electorală pentru alegerile prezidențiale), am solicitat CNCD sancțiunea maximă care coroborează amenda contravențională în cuantum de 100.000 RON, obligarea senatorului PSD să publice și să difuzeze, în mass-media (presă scrisă, audio și video), un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârșirea contravenției, precum și solicitarea de scuze publice într-un cadru similar celui în care s-a produs fapta.

Consider, totodată, că declarațiile senatorului PSD au o gravitate aparte, acestea discriminând o categorie largă de cetățeni ai României, ele vizând „un grup de persoane sau o comunitate” (O.G. 137/2000). Potrivit specialiștilor din domeniul natalității, statistic, în România, aproape 25% dintre cupluri se confruntă cu această problemă, a infertilității. Crearea unei stereotipii și aducerea în cadrul public a unei asemenea chestiuni intime, menită să demonstreze în mod fals o anumită slăbiciune sau o calitate negativă, este de natură să discrimineze grav dreptul la viață privată, drept fundamental consfințit de Constituția României.

CNCD trebuie, de urgență, să discute și să adopte o hotărâre față de acest caz grav, în prima ședință a consiliului, pentru a descuraja, pe durata acestei campanii electorale, orice alte forme de discriminare care pot avea efecte asupra discursului public și care afectează, în mod direct, drepturile și interesele a milioane de cetățeni români", a anunțat consilierul lui Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.