Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Oprescu, 4 ani de închisoare cu executare

wigler

Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat joi, 4 februarie, de magistrații de la Curtea de Apel București, la patru ani de închisoare. Decizia instanței este definitivă.

Inițiat, în 15 ianuarie 2016, Tribunalul București l-a condamnat pe Wigler la un an şi patru luni de închisoare, dar decizia a fost contestată.

Wigler a fost arestat la începutul lunii iunie după ce a fost prins în flagrant primind suma de 25.000 de euro.

Potrivit comunicatului transmis de DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Wigler Solmon, în calitate de consilier personal al primarului general al municipiului București, a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro și a primit, în mai multe tranșe, suma de 179.000 euro de la un o persoană (martor denunțător) pentru a interveni pe lângă funcționari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului București și consilieri din cadrul consiliului general al municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâre. Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.

Concret, în perioada anterior menționată, acesta a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective.

În același scop, la data de 28 mai 2015, denunțătorul s-a întâlnit cu Solomon Wigler în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri.

În acest context, fostul consilier a convenit cu martorul denunțător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.