Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă are o coastă fisurată în urma unui accident

jake sullivan

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, şi-a amânat planurile de a se deplasa în Arabia Saudită în această săptămână, deoarece se recuperează după ce, în urma unui accident minor, s-a ales cu o coastă fisurată, a anunţat miercuri Casa Albă, relatează Reuters, informează News.ro.

Sullivan urma să poarte discuţii cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, în contextul în care Statele Unite fac presiuni pentru a progresa în direcţia normalizării relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită.

Accidentul suferit "i-a afectat capacitatea de a călători", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby. "A fost un accident minor. Nu a fost cauzat de nimeni. Nu a fost rezultatul unui act nefast", a precizat Kirby.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Sullivan aşteaptă cu nerăbdare să-şi reprogrameze vizita, dar nu a oferit o dată.

Discuţiile privind normalizarea relaţiilor fuseseră îngheţate imediat după atacul din 7 octombrie al luptătorilor palestinieni Hamas asupra sudului Israelului şi după atacul ulterior al Israelului asupra Fâşiei Gazei guvernate de Hamas, dar negocierile au fost reluate în ultimele luni.

Ca parte a unui acord de normalizare, Arabia Saudită doreşte să încheie un pact de apărare reciprocă cu Washingtonul şi să obţină sprijinul SUA pentru programul său nuclear civil,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.