Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul premierului îi dă dreptate lui Tăriceanu: Livia Stanciu are o răspundere juridică

frunda

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis marţi o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere "să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn, pe Livia Stanciu (preşedintele ÎCCJ) şi Laura-Codruţa Kovesi (procurorul-şef al DNA)". Solicitarea vine în urma "evenimentului care a avut loc pe 21 mai, când Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitivă nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe".

Întrebat, la RFI,  dacă i se pare justificată solicitarea, Gyorgy Frunda a precizat că situația femeii nevinovate care a stat şase luni în arest preventiv este un exemplu ce arată că justiţia din România aduce şi decizii proaste": "Faţă de doamna Kovesi nu, dar cred că doamna Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi, care a făcut denunţul penal pe baza căruia persoana respectivă a fost arestată, ea are o răspundere juridică fără doar şi poate. Şi din banii dvs. şi din banii mei, acest stat România va plăti despăgubiri femeii respective, pentru perioada petrecută nedrept în puşcărie şi cred că acest exemplu arată că justiţia din România aduce şi decizii proaste, şchioapătă uneori, de ce să nu spunem acest lucru?".

"Dacă vrem să trăim într-un stat de drept, cel care trebuie apărat prima dată este cetăţeanul şi principiul nevinovăţiei acestuia", consideră consilierul onorific al premierului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.