Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul președintelui Klaus Iohannis: 'Traversăm o perioadă complicată. Ne confruntăm cu crize multiple'

administratia prezidentiala

Pandemia de COVID-19 a limitat numărul oportunităţilor pentru tineri, iar accesul pe piaţa muncii a devenit mult mai dificil, a declarat, vineri, consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Cătălina Galer.

"Pandemia de COVID-19 a limitat destul de mult numărul oportunităţilor disponibile pentru tinerii din întreaga lume (...) iar accesul pe piaţa muncii a devenit mult mai dificil, lipsa de experienţă fiind una dintre problemele majore în ceea ce priveşte obţinerea unui loc de muncă. Traversăm o perioadă complicată, în care ne confruntăm cu crize multiple şi tocmai din cauza acestui context dificil este foarte important să ne aplecăm cu mai multă atenţie şi preocupare asupra tinerilor", a spus Cătălina Galer, la o conferinţă dedicată implicării civice organizată de Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România alături de două asociaţii franceze, informează Agerpres.

Ea a precizat că, potrivit datelor Eurostat, România are al doilea cel mai mare număr de tineri cu vârste între 15 şi 29 de ani care nu sunt integraţi pe piaţa muncii şi nici nu urmează programe de formare sau educaţie, ca atare a subliniat că nevoia de intervenţie în această sferă.

"Programul preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene este extrem de semnificativ în domeniul tineretului şi mai ales în acest context, în care celebrăm Anul European al Tineretului, tocmai pentru că vizează promovarea în rândul tinerilor, consolidarea dialogului cu aceştia şi a mobilităţii tinerilor voluntari, inclusiv prin crearea acestui serviciu civic european. Potenţialul extraordinar şi energia generaţiilor tinere trebuie să fie un catalizator în procesul de îmbunătăţire a programelor din domeniul tineretului (...) preşedintele Klaus Iohannis a susţinut întotdeauna nevoia de înţelegere a rolului pe care tinerele generaţii îl au în dezvoltarea societăţilor noastre şi în găsirea de soluţii la provocările actuale", a adăugat Cătălina Galer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.