Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu depune jurământul de învestire în funcția de judecător al CC

Inquam Photos / Octav Ganea
simina tanasescu

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial, va depune, marți de la ora 12.00, jurământul de învestire în funcția de judecător al Curții Constituționale. Aceasta a fost propusă pentru funcție de președintele Klaus Iohannis, și îl va înlocui pe Petre Lăzăroiu, potrivit mediafax.

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial, va fi timp de nouă ani judecător al CCR, după încheierea mandatului lui Petre Lăzăroiu pe data de 9 iunie.

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Pe 6 mai, Petre Lăzăroiu a sfătuit-o pe Simina Tănăsescu „să rămână ea însăși indiferent de ce presiuni vin dintr-o parte sau alta”.

Simina Tănăsescu a demisionat în luna iunie 2018 din funcția de consilier prezidențial, în urma unui scandal provocat de o întâlnire cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Aceasta a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la Curte, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

Citește și: Aflat în spatele gratiilor, Liviu Dragnea primește o nouă lovitură! Marele său proiect, dinamitat!

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu nu a reprezentat Președinția română în discuţia pe care a avut-o cu judecătorul CCR.

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

De asemenea, pe 15 iunie expiră și mandatele la CCR ale judecătorilor Ștefan Minea șli Simona-Maya Teodoroiu. În locul lor au fost desemnați de către Senat Gheorghe Stan, iar de către Camera Deputaților Cristian Deliorga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.