Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul şef al operaţiunii 'Warp Speed' a demisionat: va rămâne consultant în viitoarea administraţie Biden

nytimes.com
Moncef Slaoui

Moncef Slaoui, consilierul şef al operaţiunii "Warp Speed" ("Viteza Luminii") şi-a dat demisia, dar se va afla în continuare la dispoziţia viitoarei administraţii a preşedintelui Joe Biden în calitate de consultant în decurs de aproximativ patru săptămâni, a declarat marţi seara pentru Reuters un responsabil al echipei de tranziţie a lui Biden, potrivit AGERPRES.

Citește și: OFICIAL - Lista bolilor care sunt PRIORITATE ZERO la vaccinarea anti-Covid-19

Rolul lui Slaoui în fruntea dezvoltării unui vaccin anti-COVID-19 pentru efortul guvernamental ar urma să se diminueze după 20 ianuarie. Echipa Biden nu i-a propus lui Slaoui să rămână peste contractul sau actual, care cuprinde o notificare cu 30 de zile înainte de reziliere, potrivit CNBC.

Operaţiunea "Warp Speed" reprezintă programul guvernului american de distribuire a vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Această operaţiune a fost lansată anul trecut în cadrul eforturilor naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi Serviciilor Sociale şi ale Ministerului Apărării de a furniza cantităţi substanţiale de vaccinuri sigure şi eficiente pentru americani până în ianuarie 2021.

Cu toate acestea, doar aproximativ 2,6 milioane de americani primiseră un vaccin anti-COVID-19 în ultima zi a lunii decembrie, departe de obiectivul guvernului SUA de a vaccina 20 de milioane de persoane luna trecută.

"Ştim că ar trebui să fie mai bine şi muncim din greu pentru a îmbunătăţi situaţia", a declarat Slaoui într-o conferinţă de presă la sfârşitul lunii decembrie.

Slaoui, fost director executiv al companiei GlaxoSmithKline, care a făcut parte şi din consiliul de administraţie al Moderna Inc, a fost numit în primăvara anului trecut pentru a conduce eforturile guvernului american de a dezvolta un vaccin COVID-19 într-un termen foarte scurt.

Potrivit Politico, Slaoui afirmase că intenţionează să se retragă la începutul acestui an, dar săptămâna trecută el a spus că a "decis să-şi prelungească mandatul cu scopul de a garanta că operaţiunea începută continuă să se desfăşoare şi în timpul tranziţiei administrative".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.