Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul superior al APIA Recaş rămâne în arest preventiv

ebihoreanul.ro
justitie

Consilierul superior al APIA Recaş, Romînu Ioan, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest preventiv pentru următoarele 60 de zile, potrivit unei decizii luată miercuri de judecătorii Tribunalului Timiş, informează agerpres.ro

''Instanţa menţine măsura arestării preventive a inculpatului Romînu Ioan, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii să fie verificate din nou înainte de expirarea termenului de 60 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 16 decembrie 2016'', arată soluţia magistraţilor.

Lovitură GREA pentru Anda Adam. Soțul vedetei, săltat de DIICOT/ SURSE


De asemenea, completul a respins cererea de revocare a măsurii arestului preventiv şi cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar formulate de inculpat, prin apărător ales, ''ca nefondate''. 

Soluţia Tribunalului poate fi contestată în termen de 48 la Curtea de Apel Timişoara. 

Din rechizitoriul procurorilor DNA Timişoara reiese că în perioada aprilie - iulie 2016, Romînu, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Recaş, cu ocazia controlului şi aprobării dosarului unui fermier, a pretins de la fiul acestuia (denunţător în cauză), cu titlu de mită, o sumă echivalentă cu jumătate din subvenţia cuvenită pentru campania aferentă anului 2015, respectiv 22.500 lei. Ulterior, după mai multe "negocieri" cu denunţătorul, inculpatul s-a "mulţumit" cu suma de 10.000 lei, pe care a primit-o efectiv la data de 28 iulie 2016, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Veste TERIBILĂ pentru românii din Marea Britanie şi pentru cei care plănuiau să plece acolo


Anterior, în cursul lunii mai 2016, în sediul APIA - Centrul Local Recaş, "inculpatul Romînu Ioan a pretins şi primit cu titlu de mită de la acelaşi denunţător suma de 700 lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plată pentru subvenţiile din campania 2016, astfel încât plata să se facă fără probleme'', mai arată procurorii. Conform acestora, ''din suma respectivă, consilierul superior a reţinut suma de 100 lei, iar diferenţa de 600 lei a remis-o mai departe inculpatului Popescu Silviu Dorin, la care era în fapt repartizat dosarul fermierului". 

În data de 12 iulie 2016, în sediul aceleiaşi instituţii publice, Romînu a pretins şi primit de la acelaşi denunţător, cu titlu de folos necuvenit, suma de 2.500 lei, invocând faptul că aceşti bani au fost solicitaţi de un coleg de-al său pentru a aproba dosarul privind cererea de plată pentru subvenţia din campania pe anul 2015, potrivit DNA Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.