Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul anti-discriminare, amenințat cu desființarea în Parlament

Bogdan Diaconu

Un proiect de lege de desființare a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost depus astăzi la Parlament. Autorul propunerii este președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, candidatul PRU la Primăria București.

Acesta a fost amendat recent de CNCD cu suma de 4.000 de lei pentru că a anunțat că va interzice paradele gay în Capitală, dar fusese amendat și anterior de CNCD și pentru declarații anti-maghiare.

După ce a aflat de ultima amendă, Diaconu a promis public că va desființa CNCD ”care trăiește din banii românilor pentru a-i amenda pe români atunci când își apără valorile creștine tradiționale sau atunci când se împotrivesc asupririi maghiare din Transilvania!”. Potrivit liderului naționalist ”CNCD este o instituție anti-națională, controlată de altfel de UDMR și care este folosită de UDMR pentru a se război cu mine, președintele singurului partid naționalist din România, din cauză că PRU se opune pe toate căile politicilor anti-românești ale UDMR!”

Iată și expunerea de motive a proiectului legislativ pentru abrogarea Legii nr.48/2002:

”Propunerea legislativă pentru abrogarea Legii nr. 48/2002 are în vedere eliminarea actului normativ amintit prin care a fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 137/2000, OUG prin care s-a înființat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Abrogarea Legii nr. 48/2002 are așadar ca scop desființarea CNCD ca instituție bugetară care a făcut dovada în decursul anilor că funcționează ca o instituție anti-românească și anti-națională, fiind doar un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară.

CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor românilor care au luat atitudine împotriva extremismului maghiar, devenind inclusiv un apărător al teroriștilor HVIM de la Târgu Secuiesc prin faptul că l-a amendat pe publicistul Ionuț Țene pentru că și-a manifestat în scris, în mod public, îngrijorarea pentru propagarea grupărilor radicale și revizioniste maghiare care recurg la terorism pentru a-și impune opțiunile autonomiste și pentru că și-a exprimat nedumerirea că cetățeni din Târgu Secuiesc sprijină prin proteste publice acțiunile unor grupări teroriste.

Așadar, CNCD a devenit un instrument de susținere al autonomiei teritoriale maghiare și al acțiunilor teroriste, susținând că Beke Istvan și Szocs Zoltan, reținuți pentru acte de terorism, ar fi fost discriminați!

CNCD, aflat sub controlul UDMR încă de la înființare, respinge însă pe bandă rulantă sesizările referitoare la discriminarea românilor în propria lor țară, nenumărate fiind situațiile în care românii din Transilvania sunt supuși agresiunii sau discriminării din partea extremiștilor maghiari fără ca plângerile lor să fie luate în seamă.

CNCD nu își îndeplinește rolul de apărător al drepturilor celor discriminați, ci are rolul de a le băga pumnul în gură românilor care își cer drepturile sau care au curajul să se exprime public împotriva distrugerii valorilor românești, împotriva anulării de facto a caracterului național și unitar al statului român și împotriva anulării statutului de limbă oficială al limbii române, așa cum sunt acestea prevăzute de Constituție.

De vreme ce CNCD are o atitudine repetată și constantă împotriva respectării și apărării unor drepturi constituționale, a devenit o instituție anti-constituțională și, ca urmare, trebuie desființată prin abrogarea Legii 48/2002.

Având în vedere argumentele mai sus exprimate, considerăm oportună adoptarea prezentei propuneri legislative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.