Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul ASF a amendat cu 50.000 de lei City Insurance și Eurins România Asigurare-Reasigurare

ASF

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât, în cadrul ședinței din 24 septembrie, sancționarea societăților de asigurare City Insurance S.A și Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., cu amendă în cuantum de 50.000 de lei pentru fiecare companie.

“În cadrul controlului permanent desfășurat de către ASF, s-a constatat distinct pentru fiecare societate încălcarea Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, într-un anumit număr de dosare de daună, respectiv a prevederilor: art. 21 alin. (1) - transmiterea cu întârziere a ofertei de despăgubire sau a notificărilor cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parțial, pretențiile de despăgubire; art. 21 alin. (4) - efectuarea plății despăgubirilor cu întârziere; art. 19 alin. (11) din Norma nr. 20/2017- efectuarea (re)constatării daunelor cu întârziere”, se notează în comunicatul Autorității de Supraveghere Financiară.

În cadrul acțiunilor de monitorizare, a fost constatată o tendință ascendentă a numărului de petiții înregistrate la ASF și a ratei de soluționare a acestora în favoarea petenților (în peste 50% din cazuri). Societățile sancționate se încadrează la grad de conformare mediu spre redus sau, respectiv redus, cu diferențe semnificative față de media pieței, informează sursa citată.

Cele două societăți au dreptul de a contesta sancțiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii Consiliului ASF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.