Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul BVB nu a prelungit contractul de director general lui Ludwik Sobolewski, din lipsă de cvorum

www.agerpres.ro

Consiliul Bursei de Valori București (BVB) nu a luat decizia prelungirii contractului directorului general Ludwik Sobolewski, din lipsă de cvorum, se arată într-o informare publicată pe site-ul operatorului pieței de capital.

"Decizia privind prelungirea contractului de mandat al directorului general nu a fost luată în ședința Consiliului Bursei, convocată pentru acest subiect în data 18 august 2017, din lipsa de cvorum", se arată în document.

De asemenea, BVB informează că luni, pe 21 august 2017, expiră contractul de mandat al directorului general.

"În același timp, BVB informează că mandatul lui Ludwik Sobolewski rămâne în vigoare, în conformitate și în baza deciziei Consiliului Bursei nr 79/1 iulie 2013 (ce a stat la baza aprobării Autorității de Supraveghere Financiară prin decizia nr 616/21 august 2013). Condițiile și termenii aferenți executării mandatului vor fi definiți, sau o altă decizie va fi luată de către Consiliului Bursei în acest sens", menționează sursa citată, potrivit Agerpres.

Citește și: Studiu: Locatarii din mediul urban care dețin o locuință prea mică devin nervoși și deprimați

Bursa de Valori București (BVB) a realizat un profit net de 5,15 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creștere cu 180% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un raport publicat pe site-ul propriu.

"Profitul operațional al Grupului BVB a fost de 5,98 milioane lei, în creștere de aproape 5 ori față de semestrul similar al anului 2016 (S1 2016: 1,24 milioane lei), ca urmare a creșterii cu 43% a veniturilor operaționale în timp ce cheltuielile operaționale au avansat cu 11%. Profitul net al perioadei s-a situat astfel la un nivel de 5,15 milioane lei (S1.2016: 1,80 milioane lei), profitul atribuibil acționarilor societății mamă fiind de 4,76 milioane lei (S1 2016: 1,87 milioane lei)", se arată în document.

Potrivit acestuia, veniturile generate de BVB, reprezentând segmentul de tranzacționare al Grupului, în semestrul I al anului 2017 au fost de 12,97 milioane lei (excluzând tranzacțiile intra-grup), în creștere cu 57% față de semestrul I al anului 2016.

"Veniturile din segmentul de post-tranzacționare în primul semestru al anului 2017, respectiv 4,75 milioane lei, au crescut cu 20% față de aceeași perioadă din anul 2016, pe fondul creșterii activității de tranzacționare a BVB, care a generat o majorare cu 22% a veniturilor din decontare locală, precum și a creșterii cu 15% a veniturilor din admiterea și menținerea participanților la sistemul de compensare-decontare și al custozilor", conform BVB.

Valoarea tranzacționată pe toate piețele a depășit de 3,7 miliarde lei în trimestrul al doilea, în creștere cu 34% față de același trimestru al anului anterior. Pentru primele șase luni valoarea tranzacționată pe toate piețele a fost de 6,7 miliarde lei, în creștere cu 37% față de aceeași perioada a anului anterior.

Bursa de Valori București este una dintre cele două piețe de capital din Europa Centrală și de Est unde s-au încheiat cu succes oferte publice initiale (IPO) în trimestrul al doilea, cu o valoare cumulată de peste 208 milioane euro (Digi Communications și AAGES), conform raportului IPO Watch Europe Q2 2017 realizat de PricewaterhouseCoopers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.