DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul Concurenţei a aprobat operaţiunea prin care BERD preia o parte din capitalul social al Vestmoldtransgaz

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a aprobat operaţiunea prin care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz, a anunţat, miercuri, autoritatea de concurenţă.

În urma acestei tranzacţii, Vestmoldtransgaz SRL va fi deţinută de Eurotransgaz SRL şi BERD, potrivit agerpres.ro.

Eurotransgaz SRL, companie constituită în Republica Moldova, este deţinută de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA. Eurotransgaz SRL desfăşoară activităţi de producere, stocare, transport, distribuţie şi furnizare a gazelor naturale, transport prin conducte, depozitări, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

BERD a fost fondată cu scopul de a sprijini tranziţia către economia de piaţă şi promovarea iniţiativei private şi a spiritului antreprenorial în ţările în care este activă. BERD este autorizată de către membrii săi să utilizeze o gamă largă de instrumente financiare, printre care investiţii de capitaluri proprii în întreprinderi din sectorul privat.

Vestmoldtransgaz SRL este operator de transport şi de sistem al gazelor naturale, licenţiat în acest sens în Republica Moldova, fără însă a desfăşura activităţi în prezent.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româ?nească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.