Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul de Securitate al ONU le cere talibanilor să accepte armistiţiul propus de preşedintele Afganistanului

consiliul de securitate ONU

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate luni o declaraţie prin care le cere talibanilor să accepte armistiţiul propus acum o săptămână de preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În acelaşi document, Organizaţia Naţiunilor Unite face apel la talibani să înceapă negocieri directe de pace cu guvernul de la Kabul, fără condiţii prealabile şi fără ameninţări cu violenţa, cu scopul de a ajunge la un acord politic pentru o pace durabilă în Afganistan.

Citește și: Situație CRITICĂ în justiția din Polonia: Autoritățile iau în calcul să IGNORE o decizie a Curții de Justiție a UE dacă va fi contrară unei legi a Guvernului

Consiliul de Securitate subliniază importanţa unor alegeri legislative paşnice, credibile şi transparente în Afganistan, pe 20 octombrie, precum şi a alegerilor prezidenţiale în aceleaşi condiţii, în 20 aprilie 2019. 

AFP reaminteşte că în Afganistan s-a aplicat un armistiţiu temporar în iunie, cu ocazia sfârşitului Ramadanului (postul islamic), pentru prima oară din 2001, după 17 ani de conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.