Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei a răspuns la scrisoarea adresată de Zinaida Greceanîi - DOCUMENT

Parlamentul Republicii Moldova
Zinaida Greceanîi

Consiliul Europei a venit cu un răspuns după ce președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a adresat o scrisoare Secretarei Generale a Consiliului Europei, Marija Pejcinovic, prin care a solicitat să intervină în medierea situației din țara noastră, întrucât președinta țării, Maia Sandu dorește să dizolve Legislativul, deși „nu ar exista temei".

În răspunsul pe care l-a primit Zinaida Greceanîi în dimineața zilei de astăzi se subliniază că dizolvarea unui parlament ales prin alegeri libere și echitabile pentru exprimarea voinței poporului este o măsură de ultim recurs care nu poate fi luată în mod facil ci doar respectând spiritul și litera Constituției, transmite Știri.md.

"Secretarul General face apel la simțul responsabilității tuturor instituțiilor și tuturor părților interesate din Republica Moldova pentru a evita o criză constituțională, ceea ce este cu atât mai necesar în perioada actuală, marcată de criza sanitară care afectează toate Statele noastre Membre.

Mulțumesc înaltului oficial al Consiliului Europei pentru acest răspuns.

Este inadmisibilă crearea în Republica Moldova a unui precedent periculos când se încearcă să se dea peste cap toate principiile și normele democratice. Dacă acest precedent va fi creat, acesta ar putea fi folosit pe viitor de orice altă forță politică, iar atunci nicio normă democratică în Republica Moldova nu va avea sens.

Voi informa Consiliul Europei despre avizul Curții Constituționale în urma examinării sesizării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului", a comentat Greceanîi.

Reamintim că președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a adresat o scrisoare Secretarei Generale a Consiliului Europei, Marija Pejcinovic, prin care îi solicită să intervină în medierea situației din țara noastră, întrucât președinta țării, Maia Sandu dorește să dizolve Legislativul, deși „nu ar exista temei", așa cum afirmă Greceanîi.

Știri.md vă prezintă mai jos răspunsul Consiliului Europei:

Rap Suns by Petru Beregoi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.