Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul înalţilor erudiţi, recomandare pentru musulmani: Să se roage la domiciliu în perioada Ramadanului

metro.co.uk
ramadan

Cel mai înalt organism religios din Arabia Saudită, Consiliul înalţilor erudiţi, le-a cerut musulmanilor din lumea întreagă să se roage acasă în timpul Ramadanului dacă ţările lor continuă să impună distanţarea socială pentru a limita răspândirea coronavirusului, informează agenţia de ştiri SPA duminică, preluată de Reuters, potrivit AGERPRES.

Luna sfântă a postului Ramadanului începe săptămâna viitoare. În timpul acestei perioade, credincioşii îşi întrerup postul care începe la răsăritul soarelui după rugăciunea de seară, la care oamenii asistă de obicei în număr mare în moschei.

Citește și: Streinu Cercel, avertisment în plină criză de COVID-19: 'Mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă'

"Musulmanii vor evita adunările, pentru că ele sunt principala cauză de răspândire a infecţiei... şi îşi vor aduce aminte că apărarea vieţilor oamenilor este un act măreţ care îi aduce mai aproape de Dumnezeu", a precizat consiliul într-un comunicat.

Marele muftiu al regatului, Sheikh Abdulaziz Al al-Sheikh, a exprimat vineri acelaşi sentiment, afirmând că rugăciunile musulmane din timpul Ramadanului şi de Eid ul-Fitr, sărbătoare care marchează încetarea postului, ar trebui făcute la domiciliu dacă epidemia de COVID-19 se prelungeşte.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu COVID-19! Observația virusologilor: Unii pacienți sunt confuzi, până în punctul în care nu mai ştiu unde se află, nici în ce an

Arabia Saudită a raportat 8.274 cazuri de COVID-19 şi 92 de decese, cele mai multe cazuri între cele şase state arabe din Golf, care au înregistrat în total 24.374 de cazuri de COVID-19 şi 156 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.