Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Internațional pentru Controlul Drogurilor: Reglementarea laxă a folosirii canabisului în scop medical va încuraja folosirea ilegală a drogului

viataverdeviu.ro
canabis

Reglementarea laxă a folosirii canabisului în scop medical constitue un pericol pentru sănătatea publică, pentru că induce în societate un sentiment fals că astfel de droguri sunt sigure şi stimulează consumul lor ilegal, a avertizat marţi Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor (International Narcotics Control Board, INCB), transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Potrivit agenţiei ONU, este posibil ca reglementările laxe să fi contribuit la tendinţa spre legalizarea canabisului în scop recreativ, chiar dacă tratatele ONU în vigoare permit doar utilizarea sa în scop medical şi ştiinţific.

'Există în mare măsură o înţelegere greşită în ce priveşte siguranţa, reglementarea şi distribuirea de canabis', a subliniat preşedintele INCB, Viroj Sumyai, într-o conferinţă de presă la Viena.

Chiar dacă există un interes în creştere faţă de utilizarea medicaţiilor pe bază de canabis pentru diferite boli în ultimii ani, 'potenţialul lor real este încă limitat', a afirmat omul de ştiinţă thailandez.

Deşi comunitatea medicală este de acord că astfel de droguri sunt utile pentru tratarea efectelor secundare ale chimioterapiei şi pentru pacienţii cu scleroză multiplă, există medicamente mai bune pentru alte boli, a arătat el.

INCB a criticat mai ales folosirea canabisului în scop medical în SUA şi Canada ca 'slab reglementată' şi permiţându-le pacienţilor să obţină canabis din magazine pentru diferite afecţiuni, cu implicarea doar minimă a medicilor.

Aceasta determină ca folosirea canabisului să se extindă din domeniul medical spre cel recreativ, a mai criticat agenţia ONU.

Întrebat despre politicile mai stricte din ţări europene precum Germania, Sumyai a declarat că statele europene tind să urmeze reglementările ONU, chiar dacă este necesară o oarecare îmbunătăţire a legislaţiilor.

ICNB a subliniat că folosirea pe termen lung a canabisului poate avea diverse efecte negative, inclusiv dependenţa, dar şi diminuarea abilităţilor cognitive şi, pentru consumatorii tineri, un risc crescut de a dezvolta psihoze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.