Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Giurgiu aloca sume record pentru sistemul sanitar! Sprijinul guvernamental lipsește cu desăvârșire

marian mina

În plină pandemie de coronavirus, autorităţile centrale bâjbâie, vorbesc mult, prin apeluri video, şi fac mai nimic. Guvernul PNL nu a alocat, până la acest moment, niciun ban pentru spitalele noastre, în condiţiile în care nevoia de materiale de protecţie, echipamente medicale şi kituri de testare este uriaşă!

O dovadă de responsabilitate dă din nou Consiliul Judeţean Giurgiu. Printr-o hotărâre adoptată astăzi, cu majoritate de voturi, sunt relocate sume record către cele două unităţi sanitare din subordine: Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru.

„Sănătatea românilor, a tuturor giurgiuvenilor este prioritară! Trebuie să fim responsabili şi solidari, dar mai trebuie şi să facem ceva, nu doar să le urăm oamenilor „sănătate”, prin apel video, din autoizolare la vreo vilă din Capitală! Aşa cum am mai spus, este esenţial să fie protejaţi şi cei care alcătuiesc personalul medical, cei din linia întâi în lupta cu pandemia de coronavirus! În condiţiile în care, la Giurgiu şi nu numai, Guvernul Orban nu a alocat niciun leu pentru acest lucru, noi luăm măsuri!

Astfel, în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Giurgiu, am adoptat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu, iar sume importante de bani vor fi transferate către sistemul de sănătate din judeţul Giurgiu”, declară preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Într-o conferinţă de presă, desfăşurată vineri, 20 martie, el anunţă că au fost alocaţi(prin redistribuire de la alte capitole din buget), alocat peste 4.500 de mii de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi peste 266 de mii de lei Spitalului de Pneumoftiziologie Izvoru.

„Cu aceşti bani, vor fi cumpărate echipamente medicale de maximă necesitate şi urgenţă, dar şi materiale de protecţie pentru medici şi asistenţi medicali. La SJU Giurgiu, vom cumpăra kituri şi aparate de testare pentru coronavirus, paturi cu ventilaţie pentru terapie intensivă, instalaţii de sterilizare a apei, ventilatoare, aparat de anestezie. De asemenea, vor fi achiziţionate 3.000 de combinezoane, 50.000 de măşti de trei tipuri şi 50.000 de perechi de mănuşi. Investiţii similare vor fi făcute şi la Spitalul din Izvoru. Totodată, am stabilit cu managerii unităţilor sanitare că, dacă este cazul, putem asigura transportul în siguranţă al medicilor care vin de la Bucureşti. Adică, putem să închiriem microbuze special pentru ei şi, chiar mai mult, le putem asigura cazarea la un hotel din Giurgiu”, a declarat preşedintele Marian Mina.

Totodată, Mina a declarat că împreună cu managerii spitalelor au întocmit o listă cu tot ceea ce au nevoie spitalele din Giurgiu, în acest moment. Documentul a fost înaintat prefectului de Giurgiu, Aneta Matei, care, la rândul său, ar fi trebuit să-l înmâneze reprezentanţilor Guvernului Orban. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat, până în prezent, ultima oară, lista respectivă fiind în posesia consilierului prefectului, Vasile Mustăţea, care ar fi spus că cerinţele sunt prea mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.