Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Prahova cere DGASPC măsuri în urma cazului de la Călineşti, unde un pacient a murit după ce ar fi fost lovit de un angajat al centrului

msn.com
deces covid mort decedat spital pacient autopsie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, solicită Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să ia toate măsurile care se impun în urma cazului de la Călineşti, unde un pacient în vârstă de 61 de ani a murit după ce ar fi fost lovit de un angajat al centrului respectiv, potrivit news.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean mai cere o acţiune de control în toate centrele subordonate DGASPC Prahova care să urmărească respectarea drepturilor pacienţilor internaţi.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a cerut Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) luarea, cu celeritate, a tuturor măsurilor legale, inclusiv demiterea şefei Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, în contextul decesului în condiţii suspecte a unui pacient internat în respectiva unitate. Momentan, cazul este în ancheta instituţiilor abilitate.  În acelaşi timp, Iulian Dumitrescu a dispus declanşarea unei acţiuni de control în toate centrele subordonate DGASPC Prahova care să urmărească respectarea drepturilor beneficiarilor internaţi în aceste unităţi medico-sociale”, se arată în comunicatul CJ Prahova.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

Decesul bărbatului în vârstă de 61 de ani a fost anunţat la Secţia de poliţie rurală Floreşti data de 5 august ,în jurul orei 11, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti. Decesul survenise în aceeaşi zi, în jurul orei 6:50.

În cauz există suspiciuni cu privire la un angajat care ar fi provocat pacientului ”vătămari cauzatoare de moarte”.

Surse judiciare au declarat că pacientul mort a avut un conflict, în ziua de 1 august, cu un alt pacient din centru. Scandalul a fost aplanat de un angajat centrului, care ulterior l-ar fi lovit pe cel decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu trei zile mai târziu, în data de 4 august, când a constatat faptul că pacientul se simţea rău. El a fost dus la spital, dar nu a rămas  internat, revenind în centrul din Călineşti, iar a doua zi mai târziu starea i s-a agravat, survenind decesul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.