Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Tulcea a trimis medicamente şi echipamente sanitare în regiunea Odessa

Wall-Street.ro
medicamente farmacie

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea a transmis deja regiunii Odessa, Ucraina, primele ajutoare constând în medicamente, iar acum caută soluţii pentru sprijinirea a 50 de persoane care au nevoie de dializă, a anunţat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu.

El a menţionat că administraţia regiunii ucrainene a solicitat atât medicamente de bază şi obiecte necesare intervenţiilor chirurgicale, cât şi îmbrăcăminte, pături, perne, izoterme şi saltele, potrivit Agerpres.

"A fost un transport cu medicamente şi hrană neperisabilă. Mâine procesăm încă un transport. Vrem să fie pregătite corespunzător. (...) Se pun probleme unui număr de 50 de persoane care au nevoie de dializă. Din ce informaţii am primit, se pot prelua şi sprijini 30 de persoane. Voi încerca să găsesc sprijin la spitalele din vecinătate pentru diferenţa de 20. Sunt bolnavi din zona Odessa. Să vedem cum procedăm. Azi a venit această solicitare", a precizat Horia Teodorescu.

Preşedintele CJ a mai spus că Spitalul Judeţean, ce va prelua 30 de persoane care au nevoie de dializă, are toată disponibilitatea de a sprijini autorităţile medicale ucrainene şi a menţionat că în funcţie de competenţe cazurile vor fi direcţionate către spitalele din judeţele învecinate.

La rândul său, prefectul Dan Munteanu a declarat că în momentul de faţă sunt analizate toate scenariile.

"La Isaccea există ambulanţă, medici pediatri, avem ambulanţe care stau în stand by. Faţă de chestiunea cu pediatria (domeniu în care spitalul judeţean se confruntă cu deficit de medici, n.red.), suntem pregătiţi pentru problema aceasta a refugiaţilor. Se fac activităţi cu psihologi şi asistente pentru copii", a afirmat Munteanu.

Conferinţa de presă a fost prilejuită de anunţul privind acordarea unui ajutor umanitar în valoare totală de peste 110.000 de euro persoanelor din Ucraina de către CJ Hunedoara, bunurile fiind direcţionate către patru judeţe de frontieră din România.

"Ieri dimineaţă am ajuns la Isaccea. Acum, cortul mare, de 10 metri pe 20 de metri, cu o înălţime de 6 metri, cu care am venit este în punctul 1 al zonei Isaccea şi a rămas în rezervă un al doilea cort, de 10 metri pe 15 metri, cu o înălţime de 6 metri, care poate fi montat imediat ce situaţia o va impune. Cele două corturi sunt încălzite cu şase tunuri de căldură. Cortul cel mai mare are acum 30 de paturi, dar pot fi montate încă 20 de paturi", a precizat vicepreşedintele CJ Hunedoara Alin Adam Ţambă.

În conferinţa de presă, autorităţile le-au mulţumit tuturor voluntarilor pentru implicarea în activitatea din punctul de trecere a frontierei din Isaccea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.