Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Local Oradea aprobă dotări de 3,3 milioane de euro pentru secţiile de terapie intensivă

www.antena3.ro
Aparat testare

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat că s-a aprobat, în şedinţa de Consiliu Local desfăşurată vineri, suma de 3,3 milioane de euro pentru dotări la secţiile de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal, necesare în lupta cu epidemia de Covid-19, potrivit Agerpres.

"Ne vom echipa complet cele două secţii, vom avea dotări suplimentare la UPU astfel încât să putem gestiona orice fel de creştere de cazuri ce ar putea să apară în perioada următoare. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţia de ventilatoare, injectomate, paturi, computere tomograf, ambulanţe pentru transportul pacienţilor infectaţi cu Covid-19 şi alte dotări specifice secţiilor de terapie intensivă. Vom reuşi astfel, împreună cu conducerea celor două spitale, să ne creştem dotările şi să facem faţă mult mai bine în viitor unor posibile probleme", a declarat primarul.

Edilul a precizat că această sumă va fi putea fi recuperată din fondurile europene care urmează să fie atrase, în baza unor proiecte, pentru achiziţia de dotări anti-Covid-19.

"Dacă se va deschide procedura de depunere a finanţărilor pe bani europeni pentru aceste dotări, intenţia noastră este ca aceste dotări să fie decontate din fonduri europene. După jumătatea lunii mai vom depune aceste solicitări. În condiţiile în care vor fi acceptate, le vom deconta în totalitate, dacă nu, parţial, diferenţa urmând să fie acoperită din banii municipiului ", a subliniat Bolojan.

Citește și: PROTEST Presa din Timișoara, scrisoare DESCHISĂ către Iohannis și Orban și către Parlament privind JIGNIRLE aduse de primarul Nicolae Robu jurnaliștilor .

Primarul a menţionat că, în prezent, situaţia epidemiologică este stabilă. Faţă de cele 1.800 de persoane câte erau, la un moment dat, în carantină, numărul acestora s-a stabilizat la 250-300 de persoane, fiind mult mai mic şi numărul românilor care se întorc din străinătate, între 25-30 pe zi, ceea ce reduce foarte mult riscul contaminării.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean, dr. Ghoerghe Carp, în judeţ sunt 481 de cazuri confirmate, numărul mare fiind datorat strădaniilor de a testa cât mai multe persoane, inclusiv pe cei din carantină, în condiţiile în care sunt disponibile trei linii de testare PCR. În Spitalul Municipal sunt internaţi 136 de pacienţi, la terapie intensivă sunt doar trei pacienţi, unul singur intubat, iar în secţia exterioară, din Hotelul Ceres (Băile 1 Mai) mai sunt 87 de pacienţi. În carantină sunt 272 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.