Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Local Sector 6: Valoarea investiţiei pentru construirea unui spital pe bulevardul Timişoara este estimată la aproximativ 780 de milioane de lei cu TVA

wall-street.ro
Ciprian Ciucu

Valoarea investiţiei pentru construirea unui spital pe bulevardul Timişoara este estimată la aproximativ 780 de milioane de lei cu TVA, potrivit unui proiect de hotărâre de actualizare a studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici votat de Consiliul Local Sector 6, în şedinţa de joi.

Actul normativ a fost adoptat cu 18 voturi "pentru" şi 9 abţineri.

"Vom continua discuţiile cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi ne vom apuca să lucrăm la caietul de sarcini care o să vină cu o strategie de contractare aferentă şi ne dorim ca în 2024 să înceapă lucrările. Până atunci va fi eliberat terenul de toate sarcinile şi totul va intra în linie dreaptă", a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, la şedinţa Consiliului Local, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, modalităţile de finanţare pot fi diverse, important este ca proiectul să înceapă.

"Sunt în discuţii cu Ministerul Fondurilor Europene inclusiv să fie cuprins în Programul Operaţional Sănătate (...), am demarat discuţii şi cu Consiliul Judeţean Ilfov (...). Oricând există posibilitatea ca Primăria Capitalei, prin ASSMB, să susţină acest proiect, pentru că noi suntem până la urmă subdiviziune a acestui oraş", a punctat Ciprian Ciucu.

Comunitatea locală din Sectorul 6, conform analizelor specialiştilor, are "un acces dificil" la sistemul de sănătate de stat. Zona cea mai afectată este cea compusă din cartierele Militari şi Drumul Taberei, care nu beneficiază de legături facile cu spitalele din Municipiul Bucureşti, arată actul normativ adoptat joi.

În acest sens, prin hotărârea Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 259 din 21 decembrie 2021 a fost aprobată documentaţia tehnică faza studiu de fezabilitate şi valoarea investiţiei de circa 339 de milioane de lei cu TVA pentru construirea unui spital pe bulevardul Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.