Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Local Timişoara a aprobat implementarea proiectelor Timişoara Capitală Culturală Europeană prin Casa de Cultură

Timisoara

Consiliul Local Timişoara a decis, în şedinţe de plen de marţi, preluarea sarcinii de a implementa proiectele culturale din dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii prin Casa de Cultură a Municipiului şi a dublat suma alocată finanţării proiectelor culturale dedicată ONG-urilor, anunță news.ro.

”S-a aprobat preluarea sarcinii de implementare a proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii, de către municipalitate, imediat prin Casa de Cultură a Municipiului, ulterior, în cel mai scurt timp posibil, printr-o structură nouă, dedicată, cu personalitate juridică, ce se va numi Centrul de Proiecte Culturale şi Administrare a Moştenirii Capitalei Culturale Europene. S-a dublat suma alocată finanţării proiectelor culturale cu finanţare nerambursabilă ale ONG-urilor culturale, de la 1,5 milioane lei, 3 milioane lei”, a precizat primarul municipiului Timişoara Nicolae Robu, la finalul şedinţei de plen, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani .

De asemenea, s-a lansat competiţia de proiecte culturale şi noua organigramă.

”S-a lansat competiţia de proiecte culturale cu finanţare nerambursabilă dedicată ONG-urilor culturale, cu noutatea impunerii orientării acestora spre angajamentele luate prin dosarul de candidatură, prevăzându-se o perioadă de studiu al acestuia de către aplicanţi. S-a aprobat noua organigramă, într-o formulă ce pregăteşte înfiinţarea efectivă printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local a Centrului de Proiecte Culturale şi Administrare a Moştenirii Capitalei Culturale Europene, prin disponibilizarea posturilor cu care se va crea această structură”, a suliniat Nicolae Robu.

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a anunţat, vineri, că o instituţie din subordinea Primăriei, Casa de Cultură a Municipiului, ar putea să îşi asume implementarea proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană.

”Formula juridică pe care noi, Primăria Timişoara, o considerăm cea mai potrivită să gestioneze implementarea proiectului «Timişoara - Capitală Culturală Europeană» este o structură a administraţiei publice a oraşului, cu personalitate juridică, similară, sub aspectul legislaţiei ce-i stă la bază, Casei de Cultură a Municipiului, structură care se va numi «Centrul de Proiecte Culturale şi Administrare a Moştenirii Capitalei Culturale Europene». Intenţionăm să înfiinţăm această structură în şedinţa de Consiliu Local de marţi, 07.07.2020. Menţionăm că, presupunând, prin absurd, că această formulă nu va fi agreată de Comisia Europeană - deşi semnalele neoficiale primite până la această oră sunt încurajatoare-, există variante alternative, unele constituite deja în precedente”, a scris Robu pe Facebook.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Joi, Nicolae Robu anunţa că Primăria Timişoara îşi va asuma proiectul Capitală Culturală Europeană, în urma ”numeroaselor scandaluri interne interminabile” care au făcut Asociaţia Timişoara 2021 ”total ineficientă şi au decredibilizat-o în ochii comunităţii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.