Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul pentru Combaterea Discriminării, obligat de judecători să se pronunțe în cazul afirmațiilor făcute de ÎPS Teodosie

Facebook
ÎPS Teodosie

Judecătorii Curții de Apel Cluj obligă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să se pronunțe asupra declarațiilor făcute de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, informează Cluj24.ro. De obicei sesizările făcute de societatea civilă cu privire la afirmațiile „sensibile” ale acestora erau catalogate ca făcând parte din libertatea religioasă și era lăsat la latitudinea cultelor să pronunțe sau nu o sancțiune. Soluția poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Judecătorii clujeni au admis cererea formulată de către avocata Ioana Trană, specializată pe drepturile omului, cu privire la declarațiile făcute de ÎPS Teodosie, în care se vorbea despre femeie, și obligă CNCD să se pronunțe.

Potrivit lui ÎPS Teodosie femeia nu are roluri importante în biserică din cauza condiției slăbiciunilor sale. Arhiepiscopia Tomisului consideră că afirmațiile mitropolitului Teodosie nu constinuie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.