Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul UE a aprobat majorarea bugetului cu 6,2 miliarde euro pentru 2020

uniunea-europeana

Consiliul UE a convenit vineri să suplimenteze bugetul UE pentru 2020 cu 6,2 miliarde euro pentru a aborda impactul crizei provocate de pandemia de COVID-19 şi pentru a finanţa, printre altele, strategia privind vaccinurile, arată un comunicat de presă. Consiliul a adoptat proiectul de buget rectificativ nr. 8 pentru exerciţiul financiar 2020 prin procedură scrisă.

„Bugetul revizuit suplimentează plăţile pentru Instrumentul de sprijin de urgenţă (ESI) cu 1,09 miliarde EUR pentru a asigura dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin împotriva COVID-19. Comisia Europeană va utiliza această sumă ca avans pentru a comanda anticipat doze de vaccin”, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului UE remis vineri News.ro.

Citește și: FOTO - Guvernul a angajat fără concurs o cântăreață, de numai 24 de ani, pentru a monitoriza spitalele regionale

De asemenea, proiectul de buget rectificativ nr. 8 suplimentează cu 5,1 miliarde euro plăţile pentru Iniţiativa pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII) şi Iniţiativa plus pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII+).

Sursa citată mai spune că banii vor fi folosiţi pentru a acoperi nevoile suplimentare de finanţare din domeniul coeziunii prevăzute până la sfârşitul anului. CRII redirecţionează banii necheltuiţi de la bugetul UE către abordarea crizei provocate de pandemia de COVID-19, pe când CRII+ relaxează normele referitoare la cheltuielile din domeniul coeziunii pentru a creşte flexibilitatea.

Citește și: EXCLUSIV - Troc avansat în PSD: Locuri eligibile la parlamentare, la schimb cu securizarea unor primării importante (surse)

Este preconizat că, în sesiunea plenată din 14-17 septembrie a Parlamentului European să fie convenită poziţia instituţie privind propunerea de proiect de buget rectificativ. Odată ce va exista un acord, proiectul de buget rectificativ va intra în vigoare, mai transmite sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.