Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conspirație: O mare bancă elvețiană recunoaște că a ajutat clienți să ascundă 5,6 miliarde de dolari

Alpen
elvetia

O mare bancă elveţiană a recunoscut că a conspirat cu contribuabilii americani şi alţii pentru a ascunde peste 5,6 miliarde de dolari de fiscul american (IRS), a anunţat luni Departamentul de Justiţie, citat de CNBC, potrivit News.ro.

Banque Pictet, divizia de private banking a grupului Pictet, cu o istorie de 218 ani, va plăti aproximativ 122,9 milioane de dolari sub formă de restituiri şi penalităţi, ca parte a unui acord cu procurorii.

Între 2008 şi 2014, banca a avut 1.637 de conturi pe numele unor clienţi americani, care s-au sustras în mod colectiv de la plata unor impozite americane de aproximativ 50,6 milioane de dolari, a spus justiția americană.

Conturile în sine deţineau peste 5,6 miliarde de dolari, din activele totale de aproximativ 20 de miliarde de dolari de la contribuabilii americani pe care banca le-a administrat în perioada relevantă.

Dacă banca respectă termenii acordului său, Departamentul de Justiţie a fost de acord să amâne urmărirea penală pentru trei ani şi apoi să respingă acuzaţia de conspiraţie criminală pentru fraudarea IRS.

Ca parte a acordului, banca a fost, de asemenea, de acord să coopereze cu investigaţiile aflate în desfăşurare asupra conturilor bancare ascunse.

Grupul Pictet a ajutat clienţii să eludeze impozitele din SUA prin deschiderea, menţinerea şi ascunderea conturilor nedeclarate pentru ei, au acuzat procurorii. Banca a folosit ”o varietate de mijloace” pentru a ascunde aceste conturi, conform acordului de urmărire penală amânată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.