Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constanţa: Două unităţi de alimentaţie publică, aflate la un târg la Pavilionul Expoziţional, închise temporar de Protecţia Consumatorilor

captura YouTube
ANPC controale

Două unităţi de alimentaţie publică, aflate în cadrul unui târg organizat la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, au fost închise temporar de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care modificarea datei de consum şi folosirea de materii prime fără elemente de identificare, potrivit news.ro.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei au desfăşurat săptămâna trecută mai multe acţiuni de control la Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde se desfăşura un târg, în urma unei sesizări primite de la un consumator.

Astfel, au fost controlate două unităţi prestatoare de servicii de alimentaţie publică, iar, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Constanţa au dat o amendă de 5.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de 1.000 de lei şi oprirea temporară a serviciului de alimentaţie publică, pentru ambele societăţi, până la remedierea deficienţelor constatate.

Neregulile constatate în urma controlului au fost: folosirea unor produse şi proceduri nesigure; folosirea unor materii prime şi semifinite fără elemente de identificare şi caracterizare; modificarea datei limită de consum; folosirea unor ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentaţie publică, având în vedere faptul că nu se pot igieniza complet; depozitarea băuturilor răcoritoare şi a murăturilor direct pe paviment; prepararea produselor alimentare pe un grătar, în mediul ambiental, neprotejat de factorii contaminanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.