Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constantin Popa, senator UNPR: Sănătatea românilor, esențială pentru dezvoltarea țării

constantin popa

Senatorul UNPR Buzău, Constantin Popa, a arătat, în cadrul declarației politice depusă la Senat, că scăderea prețurilor la medicamente reprezintă o intrare în normalitate, o măsură care vine în sprijinul a milioane de români, dar pentru realizarea căreia s-au depus eforturi foarte mari de către actualul Executiv. Senatorul a precizat că această măsură este cerută de multă vreme și mult așteptată de pacienți.

„Ştiu că producătorii vor fi supăraţi de această decizie, însă, nu facem altceva decât să dăm dreptul românilor de a plăti medicamentele la preţuri mai mici, comparabile cu cele din Uniunea Europeană. Va fi o luptă grea, dar am speranța că ea va fi câștigată, iar românii vor beneficia de aceste prețuri.

Legea reducerii prețului medicamentelor este aplicată după ce, timp de şase ani, în România nu s-au respectat plafoanele maxime de preţ existente în Uniunea Europeană”, a afirmat senatorul UNPR.

Constantin Popa a adăugat că „domeniul sănătății reprezintă unul dintre principalele puncte din planul național pe care UNPR l-a realizat și pe care îl va implementa în următorii 5 ani. Pentru noi, cei din UNPR, sănătatea românilor este o chestiune de interes național, deoarece un popor sănătos îți poate aduce rezultatele pe care le aștepți și te poate ajuta să te dezvolți, în plan economic și social”.

Senatorul UNPR a subliniat, de asemenea, că „sănătatea românilor este cel mai de preț bun pe care un stat îl poate avea. Evoluțiile economice ale României din ultimul timp sper să se transfere și către acest domeniu, iar problemele cu care se confruntă, atât pacienții, cât și medicii, să fie rezolvate. Deja au fost făcuți primii pași, ceea ce reprezintă un real câștig”.

„Pentru buzoienii pe care îi reprezint în Parlament, reducerea prețului la medicamente este o veste extraordinară. Sunt bătrâni, familii nevoiașe care au nevoie de tratament și de multe ori nu și-l pot permite. De asemenea, sper ca măsurile pozitive din domeniul sanitar să se resimtă și în spitalele buzoiene, deoarece, așa cum opinia publică buzoiană atrage atenția, este un deficit de cadre medicale, atât la spitalele din municipiile importante ale județului, cât mai ales în satele buzoiene”, a concluzionat senatorul Constantin Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.