Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constantin Toma, primar Buzău: Guvernul să desfiinţeze ANFP, un primar nu are nici o putere în realitate, doar în teorie

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), cere Guvernului să dea putere primarilor să şi conducă administraţiile în fruntea cărora au fost aleşi şi să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Toma spune că Guvernul trebuie să dea putere primarilor să lucreze după propriile organigrame şi să poată dispune măsuri, nu să solicite de fiecare dată acordul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

”Trebuie să ni se dea libertate să putem reduce costurile, puterea primarului să devină reală, să putem lucra după ce organigramă dorim, pentru că astfel putem face nenumărate economii. Nu trebuie să arătăm cu degetul doar către Guvern, ci şi către noi, însă Guvernul trebuie să ne ajute şi să desfiinţeze odată ANFP, să dea posibilitatea primarului să-şi aleagă echipa. Orice faci într-o primărie trebuie să ceri acordul ANFP. Nu e normal, un primar nu are nici o putere în realitate, doar în teorie, un primar e la mâna angajaţilor Primăriei”, a declarat Constantin Toma, pentru News.ro.

Întrebat despre demersul primarului din Iaşi, Mihai Chirica, de a da în judecată Guvernul pentru OUG privind modificarea Codului Fiacal, Toma a spus că este încrezător că Guvernul va găsi soluţii pentru a nu fi reduse investiţiile în oraşe. ”Din ce am discutat şi la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, vor fi măsuri de compensare. Cred că se vor găsi soluţii pentru a nu micşora investiţiile. Aceşti bani care nu s-ar aduna la bugetul local înseamna investiţii”, a spus Toma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.