Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Construcția terminalului de transbordare a GNL începe în Murmansk, unde Novatek a obţinut un teren

www.facebook.com
Novatek Logo

NOVATEK-Murmansk și autoritățile localității închise Vidyayevo au semnat un certificat de acceptare / transfer pentru o parcelă în cadrul proiectului privind construcția unei instalații de transbordare a GNL, potrivit portnews.ru.

Terminalul urmează să fie situat în golful Ura din Marea Barents, spune centrul de presă al Duma Regiunii Murmansk al cărui vorbitor Sergey Dubovoy a participat la întâlnirea reprezentanților NOVATEK-Murmansk și a autorităților Vidyayevo.

După cum a declarat în cadrul ședinței, facilitatea urmează să fie construită pentru optimizarea costurilor de transport ale companiei.

În aprilie 2019, guvernul RF a aprobat planul pentru implementarea unui proiect de investiții „Facilitate off-shore pentru transbordarea gazelor naturale lichefiate în regiunea Murmansk”.

Citeşte şi: VIDEO Percheziţii de amploare într-un dosar de înşelăciune cu pretinse teste COVID - Aproape 10.000 de teste nereale încerca firma să vândă pe internet

Proiectul de investiții prevede construcția a două spații de depozitare plutitoare, o dană și o infrastructură onshore necesară.

Proiectul este estimat preliminar la 70 de miliarde de RUB și urmează să fie finalizat în 2023.

În iulie 2019, guvernul RF a inclus proiectul NOVATEK privind construcția terminalului GNL în regiunea Murmansk în schema de planificare a utilizării terenurilor.

PAO NOVATEK este cel mai mare producător independent de gaze naturale din Rusia, iar în 2017, a intrat pe piața globală de GNL prin lansarea cu succes a proiectului Yamal LNG.

Fondată în 1994, Compania este implicată în explorarea, producția, prelucrarea și comercializarea gazelor naturale și a hidrocarburilor lichide.

Activitățile din amonte ale companiei sunt concentrate în principal în prolifica regiune autonomă Yamal-Nenets, care este cea mai mare zonă producătoare de gaz natural din lume și reprezintă aproximativ 80% din producția de gaze naturale din Rusia și aproximativ 15% din producția mondială de gaz.

NOVATEK este o societate publică pe acțiuni înființată în conformitate cu legile Federației Ruse.

Acțiunile companiei sunt listate în Rusia la Bursa de la Moscova (MOEX) și la Bursa de la Londra (LSE) sub simbolul „NVTK”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.