Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constructorii auto francezi PSA şi Renault vor beneficia de ajutorul statului în vremea pandemiei cu coronavirus

youtube.com
renault nissan

Constructorii auto francezi PSA şi Renault sunt îndreptăţiţi să beneficieze de toate măsurile adoptate de Guvernul francez pentru a contracara impactul economic al pandemiei de coronavirus, a informat miercuri Ministerul francez al Economiei, informează Reuters, citată de Agerpres.

Cu prilejul unei teleconferinţe cu ministrul Bruno Le Maire, preşedintele Consiliului de Administraţie de la PSA, Carlos Tavares, şi preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, au discutat despre perspectivele industriei auto şi au căzut de acord să continue să lucreze în strânsă cooperare, a precizat Palatul Bercy.

"Ministrul le-a spus că au dreptul la toate instrumentele puse la punct pentru companii (amânarea plăţii taxelor şi contribuţiilor sociale, şomaj parţial şi posibilitatea de a împrumuta cu garanţii din partea statului de până la 300 de miliarde de euro", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Fără a menţiona în mod expres PSA sau Renault, Bruno Le Maire a declarat miercuri că nu va avea nicio ezitare să recurgă la toate instrumentele aflate la dispoziţia sa, inclusiv la eventuale naţionalizări, pentru a proteja companiile franceze.

Luni, Renault a decis să oprească producţia la toate facilităţile industriale din Franţa, din cauza pandemiei de coronavirus. Renault a precizat că măsura va afecta 12 uzine şi 18.000 de angajaţi în Franţa. Marţi, Renault a anunţat încetarea operaţiunilor din Spania iar miercuri grupul Renault România a comunicat că activitatea de producţie de la uzinele din Mioveni va fi întreruptă, începând de joi, 19 martie, până în data de 5 aprilie, în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.