Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constructorul auto suedez Volvo şi-a majorat participaţia la producătorul de automobile electrice Polestar

www.autocar.co.uk
volvo

Constructorul auto suedez Volvo Car Group, proprietate a grupului chinez Geely, a cumpărat un pachet suplimentar de acţiuni la producătorul de automobile electrice Polestar, astfel că participaţia sa la această firmă controlată tot de Geely a ajuns la 49,5%, transmite Reuters, citat de agerpres.

Investiţia Volvo vine după ce Polestar a strâns 550 milioane de dolari cu prilejul primei sale runde de finanţare externă derulată în luna aprilie.

"Această investiţie reflectă încrederea Volvo Cars în poziţia şi potenţialul Polestar pe segmentul în creştere ridicată al vehiculelor electrice premium", a informat Volvo într-un comunicat de presă. Constructorul suedez a adăugat că nu are intenţia de a continua să îşi majoreze participaţia la Polestar dincolo de 49,5%.

Graţie acestei achiziţii, participaţia deţinută de Volvo Cars la Polestar a revenit la nivelul la care era înaintea rundei de finanţare din luna aprilie, când producătorul de automobile electrice a primit o injecţie de lichidităţi din partea investitorilor chinezi Chongqing Chengxing Equity Investment Fund Partnership şi Zibo.

Polestar produce automobile hibride ultraperformante în oraşul Chengdu, din vestul Chinei, şi un model sedan la uzina de la Taizhou, estul Chinei. De asemenea, firma chineză lucrează în prezent la dezvoltarea unui nou model, denumit Precept, un sedan mai mare şi mai prietenos cu mediul pe care la dezvăluit anul trecut la salonul auto de la Beijing.

Grupul chinez Geely a preluat constructorul auto suedez Volvo Cars în anul 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.