Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consulatul General al României la Stuttgart, inaugurat; întrevedere Bogdan Aurescu - Theresa Schopper

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut vineri o întrevedere cu ministrul de stat în guvernul landului federal german Baden-Wurttemberg, Theresa Schopper, în contextul inaugurării Consulatului General al României la Stuttgart, informează MAE, prin intermediul unui comunicat.

"Discuţia a prilejuit un schimb de opinii asupra cooperării la nivel politic, economic, social şi cultural dintre România şi landul federal german Baden-Wurttemberg. În prim-planul dialogului s-a aflat comunitatea românească din landul federal german, numeroasă şi foarte bine integrată, a cărei contribuţie la coeziunea socială locală şi regională şi la diversitatea culturală a fost apreciată de cei doi oficiali", a precizat sursa citată.

Ministrul de stat german deţine şi funcţia de co-preşedinte al Comisiei guvernamentale mixte România-Baden-Wurttemberg, iar cei doi demnitari au evidenţiat importanţa comisiei în coordonarea domeniilor de cooperare economică şi sectorială, "care s-au extins constant" în cei 14 ani care au trecut de la înfiinţare. Următoarea sesiune a Comisiei mixte va avea loc în Germania, în luna martie 2020.

Citește și: Fifor recunoaște înțelegerea Iohannis-Dăncilă: 'Cert e că s-au schimbat multe!'

Ministrul român a subliniat deschiderea pentru intensificarea cooperării în noi domenii, reiterând aprecierea pentru cooperarea "excelentă" în domeniul educaţiei duale.

"O altă temă majoră de interes comun, aflată şi pe agenda Comisiei guvernamentale mixte România-Baden-Wurttemberg, a fost Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că unul dintre obiectivele Preşedinţiei României la SUERD, din perioada 1 noiembrie 2018 - 31 octombrie 2019, a fost creşterea vizibilităţii şi consolidarea mecanismelor Strategiei Dunării, prin promovarea la nivel european a priorităţilor macro-regionale", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.