Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consultant fiscal: Nu cred că ar funcționa impozitarea suplimentară a proprietăților

impozit portofel

Liderul departamentului de consultanţă fiscală şi juridică din cadrul PwC România, Daniel Anghel, este de părere că recentele propuneri fiscale apărute în spaţiul public nu sunt fundamentate şi nu au la bază o consultare cu mediul de afaceri.

„Recent, vedem o competiţie de propuneri fiscale în spaţiul public care nu sunt detaliate, nu sunt fundamentate, nu au la bază o consultare şi dau impresia că aceste modificări încep să apară peste noapte fără ca la masă să fie actorul principal, şi anume mediul de afaceri care, evident, va trebui să le suporte. Se creează, astfel, impresia că se iau iarăşi decizii fără o consultare. Am stat liniştiţi doi ani de zile, pe timpul pandemiei, dar vedem că pe măsură ce revenim la normalitate reapare această abordare. Sperăm să fie doar ceva izolat şi să nu continue aceste lucruri”, a afirmat consultantul.

„În ceea ce priveşte reaşezarea sistemului privind impozitarea proprietăţilor, avem nevoie de asta, dar nu credem că un impozit suplimentar plătit de cei care deţin mai mult de două locuinţe va funcţiona. De altfel, în trecut am avut o astfel de impozitare, până în 2016 când a fost schimbată pe următoarele considerente: avea caracteristicile unui impozit pe avere, nu existau baze de date centralizate la nivelul autorităţilor locale şi agenţiilor de cadastru şi nu aveam un sistem de monitorizare pe bază de CNP pentru a şti exact numărul de case deţinute. Putem vorbi de o reaşezare pe principii ale fiscalităţii verzi, atunci când vorbim de clădiri care au o anumită amprentă energetică sau când vorbim de maşini poluante sau nepoluante. Este cu totul altceva...", a explicat consultantul PwC România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.